Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Montilla i Mas acorden que una comissió d’experts elabori un dictamen per respondre al TC

Fonts de CDC han explicat a l’ACN que el president de la Generalitat, José Montilla, i el líder de CiU, Artur Mas, han acordat aquest dilluns encarregar a una comissió d’experts que elabori en 24 o 48 hores un dictamen que serveixi de base per a una declaració institucional del Parlament després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Les mateixes fonts han indicat que Montilla i Mas han parlat fa més d’una hora un cop han sabut del cert que hi hauria sentència. Dimarts al matí es reunirà la permanent de la federació, formada per Mas, Josep Antoni Duran i Lleida, Jordi Pujol i Xavier Trias. A la tarda ho farà la Comissió Executiva Nacional de CiU.

Redacció
Redacció 28/06/2010

Fonts convergents han indicat que Montilla i Mas han parlat fa més d’una hora un cop han tingut constància que aquest mateix dilluns hi hauria sentència del TC sobre l’Estatut. Si ja la setmana passada havien començat els contactes entre els dos líders per analitzar quina hauria de ser la reacció catalana davant una sentència que retallés el text, Montilla i Mas ja han acordat que una comissió d’experts, on participin ponents de l’Estatut, elabori un dictamen en 24 o 48 hores que serveixi de base per a una declaració institucional del Parlament.

Previsiblement, els partits analitzarien aquest dictamen en una reunió que es produiria dijous, segons han indicat les mateixes fonts.

De moment, la federació ja ha convocat una reunió de la permanent de CiU, que tindrà lloc dimarts al matí. Es tracta de l’òrgan de direcció més reduït, format pel president de CiU, Artur Mas; el secretari general, Josep Antoni Duran i Lleida; el secretari general adjunt, Xavier Trias, i l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Posteriorment hi haurà roda de premsa.

Ja a la tarda, es reunirà també la Comissió Executiva Nacional de CiU, amb la conseqüent roda de premsa posterior.