Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Montilla dóna suport a la compareixença de la màxima responsable del CSN al Parlament per explicar dels incidents d’Ascó

El president de la Generalitat, José Montilla, ha qualificat aquest dimecres de ‘bona iniciativa’ la petició per la compareixença de la màxima responsable del Consell de Seguretat Nuclear per parlar dels incidents que han tingut lloc a Ascó. Montilla ha contestat així al diputat per ICV-EUiA Daniel Pi, qui ha posat de relleu, en la pregunta de la sessió de control al president la necessitat ‘de la compareixença davant d’aquest Parlament del president del CSN’ arran dels incidents ‘greus’ ocorreguts a Ascó. Montilla ha dit que ha transmès al Consell de Seguretat Nuclear ‘la seva preocupació’.

Redacció
Redacció 22/05/2008

Daniel Pi ha dit que ‘cal saber com és possible una gestió per part de l’empresa operadora de la Central Nuclear d’Ascó, que se situa a les antípodes del que hauria de ser una política responsable i transparent, i deixa a la població més propera en una posició d’indefensió absolutament injustificable’. El dirigent d’Inciativa ha denunciat la ‘voluntat d’ocultació del que estava passant, incloent l’alteració del nivell de percepció dels mesuradors i d’incompliment de les instruccions pel que fa a l’obligatorietat de notificació del succés’.

Per la seva banda, el diputat de CiU, Antoni Fernàndez Teixidó, ha preguntat al conseller d’Interior, Joan Saura, sobre el balanç del Govern en relació a la fuita radioactiva succeïda a la Central Nuclear d’Ascó, ja que segons el diputat nacionalista, ‘és incomprensible el silenci del Govern davant d’aquesta situació’. Fernàndez Teixidó ha denunciat, que ‘l’incident s’inicià el passat mes d’abril, però no va ser fins el dia 8 de maig que varem tenir una primera resposta per part de l’administració catalana’, referint-se a la trobada entre Saura i la presidenta del CSN, Carmen Martínez Ten.