Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Montilla diu que la seva relació amb Zapatero és “complexa” i amb “moments de tensió i confrontació”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reconegut aquest dilluns tenir una relació ‘complexa’ amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb ‘moments segurament de tensió inevitables i de confrontació en determinats moments’. Montilla, però, creu que això ‘és una lògica que ve el passat’ i que ‘transcendeix’ a les voluntats personals. El president de la Generalitat ha constatat que a l’estat espanyol ‘hi ha gent que no ens vol entendre, que no ens vol, que té una actitud de rebuig cultivada durant aquest període de temps per una determinada formació política’, en referència al PP.

Redacció
Redacció 11/12/2007

En una entrevista a RAC1, el president de la Generalitat ha reconegut que la seva relació amb el president espanyol ‘ha canviat’, tot recordant que també ‘han canviat les circumstàncies’ i les seves responsabilitats, perquè ara ja no forma part del seu gabinet. ‘Avui sóc president de Catalunya’ i ‘per mi la primera responsabilitat es diu Catalunya’.

Montilla ha reconegut que la relació entre el president de Catalunya i el president del govern espanyol és ‘complexa’ i ‘no fàcil’, ‘malgrat siguin de la mateixa família política’. Montilla creu que aquest fet ‘pot tenir avantatges en alguns camps’, però també ‘desavantatges’. Així, ha reconegut que la relació és ‘complexa, amb moments segurament de tensió inevitables i de confrontació en determinats moments’.

El president ho ha atribuït al fet que ‘el president espanyol ha de pensar en el conjunt de l’estat, i al president de Catalunya el que li toca és pensar en Catalunya’. ‘I això necessàriament a vegades entrarà en confrontació amb el que pensa el president del govern de l’estat’, ha dit. Montilla creu que aqueta és ‘una lògica que ve del passat’, que fins i tot ‘transcendeix les voluntats i els bons rotllos personals’.

D’altra banda, i en referència a l’exministre de Defensa, José Bono, Montilla ha remarcat que ‘la família socialista és plural’, però ha afegit que ‘la sensibilitat que ell representa no és majoritària al socialisme espanyol’.

El president de la Generalitat ha confirmat que el missatge de Cap d’Any s’enregistrarà en una de les comissaries dels Mossos d’Esquadra on s’ha fet l’últim desplegament.