Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Montilla diu que Catalunya necessita joves que ‘aprenguin a espavilar-se’

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que Catalunya necessita joves independents, preparats, amb feina i casa pròpia, i que ‘aprenguin a espavilar-se sols’. Montilla ho ha dit durant la inauguració de l’exposició ’30 anys de polítiques de joventut: una mirada enrere, un salt endavant’, que s’ha inaugurat aquest dimarts a la tarda al Palau Moja de Barcelona. El president també ha afegit que els joves han de tenir clar que només podran prosperar si s’esforcen i treballen dur. Per això, ha demanat que es rebel·lin contra la idea que són víctimes de la crisi i que lluitin per ser protagonistes d’un ‘canvi de paradigma’.

Redacció
Redacció 18/03/2009

Montilla ha assenyalat que és plenament conscient que en temps de crisi la inserció laboral i l’emancipació dels joves són reptes difícils d’assolir. Però tot i així, ha explicat que el Govern treballa per a ells, i que 7 de cada 10 pisos protegits que s’adjudiquen van a parar a gent jove. També ha recordat que el Govern destina 7.000 euros l’any a cada estudiant universitari.

D’altra banda, ha indicat que probablement la Catalunya actual té la generació jove més ben preparada de la història. Per aquest motiu, ha demanat als joves que es rebel·lin contra la idea que són víctimes de la crisi i lluitin per ser protagonistes d’un canvi de paradigma econòmic, social i cultural.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Social, Carme Capdevila, ha aprofitat la inauguració de l’exposició – que es podrà visitar fins el 29 de març- per recordar que han començat els treballs per elaborar el Pla Nacional de Joventut de Catalunya, que ha d’establir el full de ruta de les polítiques de joventut de la pròxima dècada.