Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Montilla diu que cal afrontar la crisi econòmica amb ‘realisme’ i no amb ‘dramatisme’

|

- Publicitat -

Montilla no ha dubtat a assenyalar que ‘cal dir les coses pel seu nom’, però ha indicat que ‘en temes sensibles cal ser ponderats’ per tal de no generar ‘incerteses innecessàries’. Per això, ha dit, una vegada més, que l’actual situació de crisi s’ha de veure com un repte davant l’adversitat. ‘Des del Govern estem treballant perquè els efectes de la crisi en indústries i famílies sigui el menor possible’ ha comentat.

Acompanyat de l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, Montilla ha inaugurat aquest divendres la jornada ‘Una nova centralitat per a Catalunya: Eix Diagonal’, que se celebra en el marc de la Fira de Novembre de la capital del Garraf. La trobada està adreçada als agents econòmics, socials i cívics del territori, i té per objectiu analitzar les conseqüències que el nou vial suposarà al territori, des de Vilanova fins a Manresa, passant per Vilafranca del Penedès i Igualada.

Publicitat

L’Eix Diagonal, que unirà l’interior de Catalunya amb les poblacions del litoral, tindrà 67 quilòmetres de longitud i unirà els municipis de Vilanova i la Geltrú, Canyelles, Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Riudebitlles, Capellades, Igualada, Sant Salvador de Guardiola i Manresa. D’aquestes 67 quilòmetres, 35 són de nova construcció i d’aquests, tretze seran autovia. Es preveu que les obres –que comportaran una inversió de prop de 450 MEUR- comencin durant el primer semestre de 2009.

Precisament, el president del Govern ha parlat també d’inversions, i ha recalcat que en aquesta situació de dificultat econòmica, la inversió pública ha de ser ‘efectiva’. Pel que fa a la intervenció de l’estat espanyol, Montilla ha comentat que ‘després d’anys de desídia, calia assumir un compromís clar i recuperar un nivell d’inversió adequat i necessari’. Una inversió, la qual ha de permetre corregir el ‘desequilibri territorial’.

Una quarantena de treballadors de l’empresa Roca, convocats per el sindicat CGT, han rebut al president de la Generalitat –a la seva arribada al recinte Neápolis de Vilanova- amb crits, botzines i pancartes per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta la companyia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut