Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Montilla demana ‘que ningú s’autoexclogui’ del pacte d’infraestructures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat ‘que ningú s’autoexclogui’ de la negociació del Pacte Nacional d’Infraestructures, però ha assegurat que el Govern ‘no perdrà el temps’ a l’hora de tirar-lo endavant. Montilla aspira a aconseguir aprovar el document amb un consens ‘com l’aconseguit amb el pacte de l’habitatge’. El president ha dit que l’esborrany del pacte que el Govern va aprovar aquest dimarts no és es una simple ‘declaració d’intencions’ sinó que es tracta d’un primer document que ‘no serà el que finalment es signarà’. Montilla ha fet aquestes declaracions aquest divendres en l’acte oficial d’entrada en servei del desdoblament de la C-31 entre Palafrugell i Palamós.

Redacció 01/02/2008

El president de la Generalitat ha assegurat que es buscarà el consens amb tots els partits per tirar endavant el document, que inclou referències, tot i que sense concretar, d’algunes infraestructures polèmiques i discutides entre els mateixos partits que donen suport al Govern, com la línia de molta alta tensió entre Catalunya i França o el quart cinturó al Vallès.

En el mateix acte el conseller de Política territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s’ha referit a les inversions en la xarxa de Rodalies que s’han anunciat aquests dies primer per a Madrid (5.000 milions d’euros) i ara per a Barcelona (10.000 milions). Segons Nadal la xifra de 10.000 milions d’euros per a la xarxa de rodalies de Barcelona a què ha fet referència la candidata del PSC Carme Chacón és per a vuit anys i puja a 12.000 milions. ‘Són recursos que figuren en els plans de Rodalies de Catalunya i que s’aniran incorporant amb els pressupostos de l’estat any rera any’, tal com estableix l’Estatut’ ha recordat.

D’aquests, 6.000 milions són per a la xarxa de Rodalies, 4.000 són per a l’alta velocitat i més de 2.000 per a la xarxa de tren convencional, ha concretat Nadal.