Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Montilla demana als ciberactivistes que facin campanya pel PSC però que ‘no esperin consignes’

El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat als militants i simpatitzants que facin campanya pel partit a través de les noves tecnologies, però que ‘no esperin consignes’ de la direcció socialista. ‘Vull que durant la campanya sigueu la veu del socialisme català a través de la xarxa’ ha assenyalat ‘però no us demano que sigueu soldats digitals, esperant ordres i jerarquies, com fan d’altres’ ha afegit. En el marc de la trobada de debat Diàlegs pel progrés, Montilla ha definit de ‘cartró-pedra’ la política que el darrer Govern de CiU va fer en relació amb les Tecnologies de la Informació (TIC).

Redacció
Redacció 23/05/2010

El líder socialista ha apuntat que ‘el Govern d’Artur Mas i Jordi Pujol’ va encetar un ‘projecte faraònic’, que duia per nom Cat365, i que l’any 2003 ‘ja havia gastat uns 150 milions d’euros, del que no hem pogut aprofitar gairebé res’ ha dit. Segons Montilla, amb les noves plataformes ‘per molts menys diners hem arribat molt més lluny’. En termes metafòrics, el primer secretari del PSC ha volgut constatar que en aquesta matèria s’ha passat ‘del cartró-pedra’ a la ‘pedra picada’. ‘Aquest és el canvi que nosaltres hem fet’ ha afirmat ‘no tingueu cap dubte que el canvi del que ells parlen ara és per tornar enrere, als projectes amb molts escarafalls i molt poca gestió’ ha conclòs.

En la intervenció de cloenda de la segona trobada de ‘Diàlegs pel progrés’ centrada en l’acció política a la xarxa i les noves tecnologies i que s’ha celebrat al seu del PSC a Barcelona, José Montilla ha demanat als ‘ciberactivistes’ que siguin ‘la veu del socialisme català’ explicant les propostes del partit i combatent ‘les mentides de la dreta. També ha afirmat que ‘ens calen activistes crítics i creatius, lliures i oberts a tothom’. ‘Jo no vull activisme de clonació’ ha matisat ‘no fem de la xarxa un nova trinxera digital, sinó un espai de debat i acció’ ha continuat. ‘Si fem de la conversa digital un autèntic debat, podrem convèncer’ ha subratllat.

Montilla ha recordat que l’actual Govern d’esquerres ha fet ‘avançar l’ús de les tecnologies entre els ciutadans, i l’administració electrònica, com mai’ i ha assegurat que ‘el nostre objectiu per la propera legislatura és que tot aquell tràmit o servei que no requereixi presència física pugui ser completat en línia’.