Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Montilla demana a les institucions espanyoles un ‘canvi d’actitud’ cap a Catalunya

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha valorat ‘positivament’ les declaracions d’aquest divendres del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero a Barcelona, on es responsabilitzava de les conseqüències polítiques de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l’Estatut. Tot i així, considera que ‘les ‘declaracions, les lleis i els traspassos’ no són ‘suficients’. Per això, Montilla va més enllà i sol·licita un ‘canvi d’actitud’ a tot el conjunt de les institucions de l’estat espanyol respecte Catalunya. Ho ha dit, acompanyat del conseller Joaquim Nadal, aquest dissabte a Girona on ha participat en l’acte Dissabte Roig del PSC.

Redacció
Redacció 25/07/2010

Montilla ha valorat de manera positiva les declaracions d’aquest divendres de Zapatero a Barcelona, on es responsabilitzava de les conseqüències polítiques de la sentència del TC sobre l’Estatut. Tot i això, el líder del PSC ha anat més enllà i demana al president del govern espanyol ‘fets’ i no ‘paraules’.

El president de la Generalitat ha destacat que coincideix amb Zapatero en què cal trobar un ‘conjunt de solucions’, però al seu parer, aquesta situació no s’arregla ni amb ‘declaracions’, ni amb ‘lleis’ ni ‘traspassos’. ‘Això no és suficient’, ha sentenciat Montilla i ha reclamat al conjunt d’institucions de l’estat espanyol un ‘canvi d’actitud’ respecte Catalunya.

Missatge de ‘confiança’ del test d’estrès de la banca europea

D’altra banda, Montilla considera que els bancs i caixes catalans surten reforçats de les proves de solvència que han donat a conèixer aquest divendres els reguladors bancaris europeus. Tot i que les entitats catalanes Unnim i la fusió de Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona van suspendre els tests d’estrès, segons el líder del PSC són caixes ‘solvents’ que estan en un procés de consolidació i que per tant, això significa que tenen un projecte aprovat pel banc d’Espanya.

Segons Montilla, els resultats del test d’estrès donen un missatge de ‘confiança’, ja que les entitats financeres, segons el seu parer, ‘són solvents i seran solvents fins i tot en un escenari advers’.