Dissabte, 4 de juliol de 2020 - Edició 709
La República

Montilla creu que les consultes sobre la independència són una frivolitat i titlla els promotors d’irresponsables

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tornat a menystenir les consultes sobre la independència que continuen estenent-se pel país. Montilla s’ha mostrat contrari a ‘aventures’ com les consultes que troba una ‘frivolitat’ i, a més, ha criticat les persones que les organitzen acusant-les de tenir ‘una actitud irresponsable’. Pocs dies abans de la primera consulta a Arenys de Munt, Montilla va assegurar que només serviria per ‘donar arguments a la caverna de la dreta’. Per contra, el president ha reiterat la seva aposta pel desplegament de l’Estatut i per ‘articular una cultura federal’.

Redacció
Redacció 27/03/2010

En una conferència al Cercle d’Economia Montilla ha explicat que el seu projecte de relacions amb l’estat espanyol passa pel desplegament de l’Estatut, sense renunciar ‘als beneficis que ens aporta com a país’. Montilla s’ha mostrat contrari a ‘aventures’ com les consultes independentistes i ha dit que hi troba una ‘actitud irresponsable i una frivolitat’. Montilla ha recordat que Catalunya ha invertit ‘molt de temps i molts esforços a dotar-nos d’un nou Estatut’ i ‘els pactes s’han de complir’ i no convertir-se en ‘paper mullat’. ‘Ni hem de permetre que Espanya incompleixi el contracte, ni hem de caure en la temptació de fer-ho nosaltres’, ha assegurat, ja que ‘no seria seriós com a país’.

Montilla ha reivindicat que Catalunya, com les altres comunitats, ‘és Estat’, i ha apostat per ‘articular una cultura federal’. Per això, creu que cal ‘fer entendre a l’Estat que el vell problema dels catalans no és un problema dels catalans, que és Espanya qui té el problema i que si el volem arreglar tots, perquè el compartim, hem de posar-nos a treballar tots plegats’. ‘Pel camí del menysteniment no anirem enlloc, ja estem veient on porta, a una progressiva desafecció i a un progressiu major distanciament’, ha avisat.

Relacionats