Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Montilla creu que la sentència ‘debilita la unitat d’Espanya’

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ‘debilita la unitat d’Espanya’. En una entrevista a El Periódico, diu que ‘la decisió del Constitucional és una agressió que afecta la dignitat del país i fa un gran favor als separatistes i als separadors’. No obstant, Montilla considera que els efectes pràctics de les retallades ‘probablement seran pocs’, però assegura que l’important són els ‘efectes polítics i emotius’ perquè, segons puntualitza, l’Estatut ‘també és un símbol’.

Redacció
Redacció 03/07/2010

‘S’ha afectat gratuïtament la peça central en què se sustenta l’autogovern català’, ha assenyalat Montilla. ‘És una agressió que no afecta un article o un altre, sinó la dignitat del país’, ha afegit el president, que assegura que el problema no només és de Catalunya sinó de ‘tot Espanya’. En aquest sentit, Montilla ha afirmat que la sentència ‘no enforteix el projecte comú de tots els espanyols, debilitat la unitat d’Espanya. I fa un gran favor a separatistes i separadors’.

En l’entrevista, el president de la Generalitat diu que la sentència ‘és un fracàs’ per al Partit Popular. ‘El PP, en impugnar 201 preceptes, volia liquidar l’Estatut, però no ho ha aconseguit’, apunta Montilla. ‘Va dir que trencaria Espanya, que donava privilegis a Catalunya i fins i tot que afavoria la poligàmia, però res d’això ha passat’, afegeix.

Montilla considera que Catalunya té la necessitat de manifestar la seva indignació pel contingut de la sentència i també ‘per com s’ha produït aquesta sentència’.