Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Montilla creu que els 25 diputats del PSC a Madrid serveixen ‘per moltes coses’

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que els 25 diputats que el PSC té a Madrid serveixen ‘per moltes coses’ en referència al canvi de posició del Govern espanyol sobre l’accés de les ONG no estatals al 0,7% de l’IRPF, malgrat que en aquesta negociació hi hagin participat altres formacions polítiques.

Redacció
Redacció 12/03/2009

En aquest mateix sentit, Montilla ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que si el president espanyol fos Rajoy i no Zapatero no hi hauria Estatut ni finançament. El president afirma estar convençut de la constitucionalitat de l’Estatut a l’espera que el Tribunal Constitucional espanyol es pronunciï.

En relació al curs de les negociacions, el president de la Generalitat ha reiterat que no s’ha tancat cap acord perquè ‘no era un bon acord’ i ha afegit que ‘no s’ha tractat ni s’està tractant justament a Catalunya’. Montilla ha recordat que la negociació es porta a terme després de 29 anys durant els que no s’ha aconseguit un nou finançament i ‘ara es treballa per aconseguir-ho’. El president s’ha mostrat optimista i espera que ‘es pugui tancar un acord satisfactori’ i que a més el Tribunal Constitucional espanyol ‘avali la constitucionalitat de l’Estatut’. Així mateix ha augurat que ‘una conclusió d’aquests dos temes de forma insatisfactòria per Catalunya incrementaria evidentment la desafecció’.