Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Montilla convoca els presidents de les caixes catalanes per abordar la situació econòmica

El president de la Generalitat, José Montilla, ha convocat per aquest dijous al Palau als presidents de les deu caixes d’estalvis de Catalunya, amb l’objectiu de parlar de la situació de crisi econòmica i del sistema financer. Tal com ha avançat La Vanguardia, Montilla vol conèixer de primera mà la realitat que viuen aquestes caixes en un context de turbulències per al sistema financer, quines són les seves inquietuds i quines impressions estan rebent.

En la reunió es preveu que es parli dels problemes de liquiditat i de l’aplicació de les mesures impulsades pel govern espanyol, tot i que des de Presidència es remarca la ‘solvència’ i la ‘fortalesa’ de les caixes catalanes.

Redacció
Redacció 27/10/2008

Han estat convocats els presidents de la Caixa, Caixa Catalunya, Caixa Penedès, Caixa Tarragona, Caixa Manresa, Caixa Girona, Caixa Manlleu, Caixa Laietana, Caixa Sabadell i Caixa Terrassa. Juntament amb president Montilla, també estarà a la reunió el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells.

El president vol conèixer la seva opinió tenint en compte que, totes deu, cobreixen tot l’àmbit territorial català. Fonts de la Presidència de la Generalitat han remarcat la ‘solvència’ i la ‘fortalesa’ de les caixes d’estalvis catalanes, tot i els problemes de liquiditat que hi ha actualment i que pateixen institucions i empreses. Durant la reunió també es parlarà sobre com aplicar el decret del govern espanyol que ha de servir per injectar liquiditat.

La reunió també es produirà en un moment en què es mantenen rumors de possibles fusions entre caixes.