Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Montilla afirma que el Govern se sent ‘continuador’ de l’obra i de ‘l’anhel d’autogovern’ de Macià

|

- Publicitat -

José Montilla ha expressat que el primer president de la Generalitat elegit per sufragi popular ocupa un lloc ‘destacat’ en la història contemporània i que ‘honorar-lo’ és un deure ‘moral’ i ‘cívic’.

Per a Francesc Macià, la ‘unitat’ de les ‘forces catalanes’ era una qüestió ‘cabdal’ per ‘l’esdevenir del país’, ha afirmat Montilla, i aquesta unitat ‘també avui’ és la via ‘més sòlida’ per assolir el ‘futur que volem’ ha assegurat.

Publicitat

Segons el president de la Generalitat, la vida de Macià va ser un ‘exemple’ de ‘lluita’ i ‘estimació’ envers Catalunya. A més, Francesc Macià ‘va ser capaç d’agermanar Catalunya sota un sentiment de pàtria àmpliament compartit’.

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha explicat que, tot i que Catalunya ‘torna a tenir’ la ‘Generalitat i democràcia’ i ‘avança cada dia més en polítiques socials’, el somni de ‘màxima ambició nacional’ de Macià ‘encara no s’ha complert’.

Segons Carod-Rovira, si un dia els catalans ‘volen complir’ el somni de Macià, ‘ningú no podrà posar obstacles’ per complir-ho perquè el ‘futur dels pobles el decideixen els mateixos pobles amb patriotisme, intel·ligència i sentit pràctic’.

Aquesta és, segons el vicepresident del Govern, la lliçó de Macià, ja que com ha expressat ‘mai no hi ha barreres prou altes quan els sentiments i els anhels d’un poble estan disposats a saltar-les’.

L’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi-Elena, ha expressat la satisfacció d’honorar la figura de Macià a la ciutat on va néixer i on n’és fill predilecte. Segons Elena, Macià mai no va ‘oblidar’ la ciutat i va ‘tornar-hi moltes vegades’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut