Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Montilla acusa Zapatero de no estar a l’altura en l’aplicació de la Llei de Dependència

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reconegut aquest divendres que hi ha ‘dificultats’ en l’aplicació de la llei de dependència, però ha remarcat que, mentre que la Generalitat està ‘dedicant molts recursos humans i materials’, hi ha ‘alguna altra administració que no està a l’alça de les circumstàncies’, que ‘és l’administració central’.

Montilla ha recriminat a l’Estat la ‘falta de cofinançament’ per a l’aplicació de la llei. El president ho ha dit durant una conferència que ha pronunciat aquest divendres a la Fundació Pere Tarrés a Barcelona, sobre l’exclusió social i el paper del tercer sector.

Redacció
Redacció 18/10/2008

Tot i reconèixer les ‘dificultats’ en l’aplicació de la llei, el president de la Generalitat ha remarcat que ‘prop de 30.000 persones’ afectades per la llei ja se’n beneficien, ja sigui amb ‘servei’ o amb ‘prestació econòmica’.

Montilla ha dit que aquesta llei regula ‘un camp on fins ara no ens havíem ficat, la quarta pota de l’estat del benestar’, i que es va fer una memòria econòmica que preveia uns beneficiaris que s’han acabat ‘doblant’. ‘La proporció de cofinançament, sobre el qual s’havia fet el consens de la llei, trontolla’, ha admès Montilla.

El president ha explicat que, un cop s’ha començat a treballar sobre aquest camp, ‘surten territoris amb més i altres amb menys, però han aparegut el doble de beneficiaris, persones que d’entrada tenen dret’.