Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Mònica Oltra, imputada per una falta de desobediència lleu pels incidents al Cabanyal

|

- Publicitat -

La diputada a les Corts Valencianes del grup Compromís, Mònica Oltra, va declarar el passat 2 de juny al TSJ denunciada per resistència a l’autoritat durant el desallotjament del passat 6 d’abril al barri del Cabanyal.

A la sortida, Oltra va remarcar que seguiria ‘lluitant contra les injustícies i els atropellaments de Camps i Barberá’, tot indicant que ‘si es va produir cap delicte al Cabanyal va ser el d’espoli’. La diputada es va mostrar convençuda que la denuncia ‘és una ordre de l’alcaldessa de València, Rita Barberá i del regidor de grans projectes, Alfons Grau’.

Publicitat

Segons la denúncia, la portaveu d’Iniciativa va oposar una ‘gran resistència’ en ser desallotjada. Mònica Oltra va explicar que la seva resistència va ser pacífica i que marxar pel seu propi peu. ‘Vaig intentar evitar uns enderrocament que són il·legals i el Tribunal Constitucional ha paralitzat’, va afegir.

Antecedents

Després de més de deu anys de disputes judicials entre la plataforma veïnal Salvem el Cabanyal, que s’oposa al projecte urbanístic del consistori valencià, el mateix ajuntament, la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Cultura el conflicte va arribar a un dels seus moments màxims de tensió amb els incidents dels passats 6 i 8 d’abril.

Els fets van succeir el passat 6 d’abril quan l’Ajuntament de València es disposava a enderrocar un immoble del carrer Vidal Centelles al barri del Cabanyal davant una forta oposició de veïns i representants de partits polítics de l’oposició. La policia local va haver d’intervenir per desallotjar la gran quantitat de gent que s’interposava entre l’excavadora i l’immoble en el que va ser el primer de dos dies de forta tensió al barri.

Segons la denúncia, Mònica Oltra va oposar ‘gran resistència’ en el desallotjament. La policia la va haver de fer fora per la força així com a la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, el regidor socialista Vicente González Móstoles i el responsable del PSPV a la ciutat, Salvador Broseta, entre d’altres. Després de desallotjar dos joves que s’havien enfilat a la teulada, es va procedir a l’enderroc de l’edifici.

El 8 d’abril, la tensió va arribar al seu punt màxim quan la policia de l’estat va desallotjar a cops de porra els manifestants que, asseguts al terra, intentaven impedir l’enderroc d’un nou immoble, en aquest cas al carrer Francesc Eiximenis. La brutalitat de l’actuació va rebre nombroses crítiques i l’obertura d’un expedient d’investigació per part de la delegació del govern espanyol a València i el Ministeri d’Interior.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut