Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Molts passejants i poques vendes durant pont de la Puríssima

La Confederació de Comerç de Catalunya manté les esperances que durant aquest Nadal es pugui arribar entre el 20 i el 25% de facturació anual, una dada referent pels comerciants habitualment. La Confederació confia que aquests primers festius del pont de la Puríssima en què els comerços han obert les seves portes hagin servit com a ‘presa de contacte’ amb el ventall de productes i les novetats dels aparadors perquè més endavant s’acabin efectuant les compres. ‘Hi ha hagut una afluència molt massiva de persones passejant, però hi ha hagut manca de definició en les compres’, ha afirmat el vicesecretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Benet Bosch, alhora que s’ha mostrat optimista a recuperar beneficis durant els pròxims dies.

Redacció
Redacció 10/12/2007

‘Hi hagut molta gent passejant pel carrer, la gent ha mirat molt, però no ha comprat el que nosaltres havíem previst’, ha assegurat Bosch. ‘Això no vol dir que no hagi sigut una primera visió perquè al cap d’una setmana es pugui comprar’, ha afegit amb un to més optimista. I és que després del pont de la Puríssima, la Confederació de Comerç de Catalunya manté les esperances que durant aquest Nadal es pugui arribar entre el 20 i el 25% de facturació anual, una dada referent pels comerciants en aquesta època. El vicesecretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya també ha volgut subratllar que ‘amb el volum de gent es molt difícil poder atendre bé i ser ben atès aquests dies’.

La percepció de la majoria de comerciants de Barcelona durant els dos festius amb les botigues obertes és que hi ha hagut molts passejants, però poques vendes. Molta gent ha omplert els carrers més comercials de Barcelona aquests dies, com el Portal de l’Àngel o el carrer Pelai, i els centres comercials, però la majoria s’han dedicat a passejar, mirar i remenar sense endur-se gaire cosa cap a casa. Els que han notat més les vendes són les grans cadenes.

Per la seva banda, la Federació d’Unions de Botiguers de Tarragona (FUBT) i la Unió de Botiguers de Reus (UBR) han xifrat entre un 40 i un 60% l’obertura de comerços a les seves respectives ciutats durant aquest dissabte festiu. L’afluència de compradors ha estat ‘considerable’, encara que les vendes han estat ‘fluixes’. Les dades, però, són molt millors que les registrades el dijous passat, també festiu en què es permetia obrir els negocis, quan només entre un 10 i un 20% dels botiguers de Tarragona i Reus van decidir obrir. Els responsables de les dues entitats han denunciat que aquestes jornades afavoreixen principalment els grans centres comercials i les franquícies, en detriment del comerç autòcton.

Els comerciants de Girona han assenyalat amb sorpresa que el divendres va ser el dia de més afluència de públic. Ahir al matí va ser més fluix del previst pel que fa a nombre de clients, però a la tarda es va animar, sobretot a les gran superfícies comercials i les botigues del centre de Girona –carrer Nou, Santa Clara i la Rambla de la Llibertat-.

Com a excepció, els comerciants lleidatans han fet un balanç ‘molt positiu’ de les vendes efectuades pels comerços durant el pont de la Puríssima. Això és el que ha assegurat el president de la Federació de Comerciants de l’Eix Comercial de Lleida, Carles Fontova. Per la seva part, des de la Federació de Comerç de Lleida han destacat especialment la bona acollida que va tenir pels compradors l’obertura dels comerços en dies festius per dates nadalenques, especialment el dijous.