Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Mollerussa acull la primera trobada territorial de Ponent de la Coordinadora Nacional pel referèndum

L’Ateneu Popular Plana d’Urgell, organitzadora de l’Acte d’Estat de Mollerussa, va acollir ahir la primera trobada territorial que la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència realitza a diferents territoris per informar i planificar la recollida de signatures per la Iniciativa Popular (IP) sobre la independència de la nació catalana que ha estat admesa a tràmit aquesta mateixa setmana pel Parlament de Catalunya.

Redacció
Redacció 17/06/2010

A la trobada, que va tenir lloc ahir al vespre, hi van participar representants de la seixantena de les plataformes locals que van organitzar les consultes populars, les coordinadores comarcals i les entitats de l’àmbit de Ponent que destaquen pel seu treball per la llengua, cultura i nació catalana, com Òmnium Cultural- Ponent, Ateneu Popular de Ponent, Comissió 300, Casal Pere III, Casal l’Arreu i Ateneu Popular Garriguenc, entre d’altres. També hi van assistir per informar de la IP, diferents membres de la Coordinadora Nacional, com Uriel Bertran.

L’objectiu de la trobada va ser unir esforços de la societat civil i coordinar la recollida de signatures, de forma seriosa i rigorosa, per tal que la IP esdevingui tot un èxit.

Plataformes locals, coordinadores comarcals i Comissió de Seguiment

Durant la reunió es va acordar aprofitar l’estructura i les sinèrgies de les plataformes locals que van impulsar consultes arreu dels municipis i posar-les a disposició de la recollida de signatures. Al mateix temps, es va decidit afavorir la creació de coordinadores comarcals que apleguin les plataformes locals, tal i com existeixen les coordinadores de Garrigues Decideix o el Pla d’Urgell Decideix, per tal d’afavorir la coordinació i l’assistència a aquells municipis més petits i amb menys recursos.

Finalment, la trobada també va servir per crear la Comissió de Seguiment de Ponent per promoure actes conjuntament a nivell de l’àmbit de Ponent, agrupar recursos i afavorir la unitat en el procés.