Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Moció de suport a les emissions de TV3 al País Valencià

El Ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres una moció, signada conjuntament pels grups que donen suport al Govern i per CiU, que insta la Generalitat a fer les ‘gestions necessàries’ davant del govern espanyol i del valencià per ‘garantir’ les emissions de TV3 al País Valencià. La moció també mostra suport als professionals de la CCMA. La moció s’ha aprovat el mateix dia que la cambra catalana ha donat llum verda als dotze membres del Consell de Govern de la nova Corporació i n’ha designat Albert Sàez com a president. La moció és subsegüent a una interpel·lació que va presentar CiU al conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, en el context de les declaracions pronunciades pel diputat del PSC Joan Ferran en el sentit que calia ‘arrencar la crosta nacionalista’ dels mitjans públics de Catalunya.

Redacció
Redacció 24/01/2008

De fet, en l’enunciat de la moció presentada inicialment per CiU es feia referència a les ‘repetides declaracions públiques efectuades per representants polítics que qüestionen els continguts dels mitjans de la CCMA’. Una frase que ha desaparegut per tal d’aconseguir el consens amb els socis del Govern en la resta de la moció.

Així, el text aprovat insta el Govern de la Generalitat a refermar la voluntat de mantenir com a ‘un dels principis inspiradors de la programació dels mitjans’ que pertanyen a la CCMA ‘el de la promoció de la llengua i de la cultura catalanes’. A més, també s’ha manifestar ‘el suport als professionals’ de la CCMA. La moció dona ‘ple suport als principis i normes legals que estableixen l’ús de la llengua catalana i els seus referents culturals i nacionals en els mitjans de comunicació públics catalans’.

A més, el Parlament també ha instat el Govern a ‘fer les gestions necessàries’ davant de la Generalitat Valenciana i el govern espanyol per ‘garantir que les emissions de TV3 es puguin veure al País Valencià establint-se, de manera paral·lela, les condicions de reciprocitat que siguin necessàries’.