Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Mobilitzacions a Vilafranca del Penedès en referència a l’afer de les fotos cremades

Els moviments de solidaritat arreu del Principat  pels joves catalans acusats  de la crema de fotos del monarca espanyol sembla que no s’aturen. Un dels llocs on el moviment està agafant més força és a Vilafranca del Penedès, on hi ha hagut diferents actuacions els darrers dies. La CUP a més, també ha aprofitat per demanar no fer onejar la bandera espanyola des del balcó de l’Ajuntament, tal i com reclamava el PP.

Redacció
Redacció 28/09/2007

Vilafranca del Penedès es va sumar, aquest dijous 26 de setembre, a les concentracions antimonàrquiques que es fan a diferents punts del país. A la plaça de la Vila es va aplegar un centenar de persones per mostrar el rebuig a la figura del rei espanyol i per donar suport a les dues persones encausades per la crema de la fotografia del monarca espanyol a Girona, Jaume Roura i Enric Stern. La manifestació va recórrer els carrers cèntrics de Vilafranca i va tornar a la plaça de la Vila, on es llegí un manifest de suport als encausats i en contra de la corona espanyola. Durant la lectura, dos encaputxats, que van aparèixer per un carrer lateral, varen cremar una foto del rei espanyol i tornaren a desaparèixer.

La guàrdia civil van ocupar, aquella tarda, tot el centre de Vilafranca. Es van poder veure tres furgonetes a la plaça de l’Oli, sis tot-terrenys de la guàrdia civil a l’aparcament ubicat darrere de l’institut Milà i Fontanals, quatre més a la rotonda de l’avinguda Catalunya i cinc cotxes de la guàrdia civil a la plaça del Penedès. Per si això no fos prou, entre les persones concentrades a la plaça s’hi van poder veure policies secretes, com també n’hi havia en diferents punts del centre de la vila.

Sense bandera espanyola a l’Ajuntament

Una trentena de membres de l’esquerra independentista es van aplegar al saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, durant la sessió del dimarts 25 de setembre, amb pancartes on es podia llegir “Espanyola? No. Catalana? Sí”. El motiu de la concentració era mostrar el rebuig a la moció presentada pel grup municipal del Partit Popular, que demanava que les banderes de Catalunya, Espanya i Europa fossin presents a la façana del consistori i al saló de plens.

La CUP, per la seva banda, va presentar una esmena a la totalitat a la moció del PP en què instava el govern municipal a fer onejar la senyera a la façana del consistori. L’esmena s’aprovà amb els vots favorables de la CUP, CIU, ERC i ICV, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP.

En la seva intervenció, el regidor de la CUP Otger Amatller va assegurar que la moció del PP tan sols responia a les directrius marcades pel nou president dels populars a Catalunya, Daniel Sriera, i assegurà que l’esquerra independentista no es quedarà de braços plegats davant d’aquesta mena de provocacions.

El portaveu del PP a Vilafranca, Josep Ramon, ja va presentar una moció similar dos anys enrere, que també va ser rebutjada pel ple. En la roda de premsa que el PP va fer per presentar aquesta nova moció, el regidor popular va anunciar que, si es tornava a rebutjar la proposta, enviaria un requeriment al delegat del govern i que estudiaria la possibilitat d’emprendre accions legals.