Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Missatge explosiu dels vaguistes al Metro

Els treballadors del metro celebren avui el segon dia de vaga consecutiu. Els usuaris que han agafat el metro, no només han notat una reducció dels combois i una considerable ampliació dels temps d'espera sinó que, també, s'han trobat amb aquest missatge a les pantalles d'informació de les andanes on normalment s'hi projecta el temps d'espera que falta perquè arribi el següent tren.

Redacció
Redacció 27/04/2016
Els usuaris que han patit avui el segon dia de vaga dels treballadors de TMB s'han trobat amb aquest missatge a les pantalles d'informació: “El preu del teu bitllet inclou: sous de 100.000 euros als nostres directius. Sigues cívic, no et colis”. Amb aquesta altra protesta, els treballadors de TMB volen explicar-se als usuaris sobre la seva vaga i, alhora, excitar als transeünts, ja que la majoria troba que el preu del bitllet de metro és excessivament car.
 
Quina interpretació té el missatge?
 
El missatge pretén fer reflexionar als usuaris del metro que el bitllet que paguen no té altre fi que engreixar els sous dels directius. L'ús de la ironia podria incitar o convidar als usuaris del metro a creure's amb el dret o la legitimitat de colar-se.
 
Els usuaris pateixen el desgavell de Colau
 
La ineficàcia de Mercedes Vidal, persona de confiança de Colau que s'encarrega de TMB, ha fet que el conflicte entre l'empresa els treballadors del Metro de Barcelona s'estigui prolongant de manera preocupant. Usuaris del servei públic han fet constar a directe!cat que els serveis mínims no s'acaben d'acomplir així com tampoc les hores establertes de la vaga. També han fet notar que durant els serveis mínims els trens van a una velocitat molt superior a l'habitual generant certa inquietud entre els passatgers.