Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Miralles reclama a Zapatero ‘la mateixa consideració’ per Catalunya que Andalusia

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha reclamat al govern de Zapatero ‘la mateixa consideració’ per Catalunya que Andalusia, després que aquest dilluns l’Estat hagi arribat a un acord en l’Estatut andalús. Respecte a la negociació del nou model de finançament català, que recull l’Estatut d’Autonomia, Miralles ha instat Zapatero a deixar d’amagar-se ‘darrera el calendari electoral’ i a agafar ‘les regnes de la negociació’, que a més d’econòmica ‘és política, segons ha remarcat. En relació amb la crisi, Miralles ha advertit que o Catalunya disposa ‘del finançament suficient per a fer polítiques públiques’ o difícilment es podran dur a terme ‘les polítiques socials’ que necessita el país.

Redacció
Redacció 17/03/2009

Encara en relació amb el nou finançament català, Miralles ha considerat que ‘els encarregats del govern espanyol no estan a l’alçada de la negociació’ i ha advertit també que aquesta ‘no es pot eternitzar’, ja que comporta ‘un desgast, des del punt de vista polític, i una pèrdua de credibilitat, des del punt de vista democràtic’.

Respecte la manifestació del passat dissabte convocada pels sindicats CCOO i UGT sota el lema ‘Plantem cara a la crisi’, el coordinador general d’EUiA i diputat ha valorat ‘molt positivament’ la concentració, a la qual ara ‘sindicats i forces polítiques d’esquerres’ han de donar-hi ‘continuïtat’. En aquest sentit Miralles s’ha compromès a ‘seguir defensant els drets dels treballadors, la indústria i els serveis’ del país així com ‘la millora de les condicions salarials’. Per aquest motiu, Miralles ha afirmat que la seva formació es plantarà al davant ‘d’aquells que vulguin abaratir l’acomiadament’.