Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

“Mira, el president. Fes una foto!”

ACN Barcelona .- Passejants i turistes que es congregaven al centre de Barcelona han pogut veure amb sorpresa com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, passejava amb la seva dona i amb les seves filles, des del Palau de la Generalitat fins a la carpa de l'ANC a la plaça Catalunya. “Mira, el president! Fes una foto!”, deien els curiosos, tot i que pocs han estat els que han intercanviat algunes paraules amb Puigdemont. El president ha saludat alguns ciutadans, però bona part de la passejada l'ha fet conversant amb el periodista Antoni Bassas. La resta del temps ha anat de la mà de la seva filla gran. La comitiva ha intentat evitar els carrers més concorreguts, però ha estat inevitable passar per zones amb molta aglomeració de gent. Alguns li han demanat que no afluixés i també s'han sentit alguns aplaudiments.

Redacció
Redacció 23/04/2016
Acompanyat per la seva dona, Marcela Topor, i per les seves dues filles, Puigdemont ha sortit del Palau de la Generalitat entre alguns aplaudiments. Una de les nenes portava una rosa de Sant Jordi. Després de saludar alguns ciutadans a la plaça Sant Jaume, Puigdemont ha rodejat la catedral, on s'ha trobat amb un grup de turistes amb el seu guia, que els ha explicat en anglès que aquell era el president de Catalunya.
 
Entre la multitud, les càmeres de televisió i els fotògrafs servien perquè els vianants s'adonessin que passava alguna cosa. Després s'hi fixaven bé i és quan veien que era el president de la Generalitat qui passejava pels carrers de Barcelona.
 
La comitiva, envoltada de Mossos d'Esquadra i assessors del president, ha travessat llavors entre la gent que caminava per Portal de l'Àngel. El president fins i tot ha saludat els ocupants d'un taxi. Després de passar pel carrer de Santa Anna, la família ha arribat a la plaça Catalunya, on es congregava molta gent. Abans d'arribar a la carpa de l'ANC, un home li ha ofert una rosa de part del popular Xavier Garcia Albiol, però Puigdemont l'ha rebutjat amb bones maneres.
 
Un cop a la parada de l'Assemblea, el president ha participat en un brindis amb el president de l'entitat, Jordi Sànchez, el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras. També hi havia la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i dirigents de CDC i d'ERC com Jordi Turull i Marta Rovira. 
 
“Per la independència, per la unitat i per Sant Jordi”, ha exclamat Sànchez a l'hora de fer el brindis, el que ha provocat crits d'independència entre els simpatitzants que s'aplegaven davant la carpa