Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Minut a minut des de la seu electoral de JxCat

M.B| Seguiment de la nit electoral de les eleccions del 21-D, imposades per Mariano Rajoy en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, des de la seu de 'Junts per Catalunya'. 

Redacció
Redacció 21/12/2017

L'espera dels resultats a la seu electoral de JxCat

Nervis continguts a la seu de 'Junts per Catalunya', a l’Hotel Catalonia Eixample 1864 de Barcelona. Els membres de l'organització de la candidatura del president, Carles Puigdemont, esperen expectants els resultats de la jornada electoral conversant a les escales que duen a la sala de premsa. A hores d'ara, la seu es comença a omplir de periodistes, entre els quals hi ha professionals de la premsa internacional que pregunten a quina hora es coneixerà el primer escrutini. 

Les televisions fan proves per comprovar que arribi bé el so del faristol instal·lat a la sala (vestida amb la bandera europea i catalana), des del qual s'espera que compareguin alguns dels candidats de JxCat un cop es coneguin els resultats electorals. També hi ha instal·lada una gran pantalla, com les que han fet que Puigdemont hagi pogut participar en la campanya des del seu exili a Brussel·les. 

Eduard Pujol, portaveu de la candidatura: “Alerta amb normalitzar jornades electorals com la d'avui”

“Alerta amb normalitzar jornades electorals com la d’avui, no ha estat normal”. Són paraules del portaveu de 'Junts per Catalunya', Eduard Pujol, en les primeres declaracions de la candidatura a la seu electoral. Pujol ha recordat l'excepcionalitat d'aquests comicis per celebrar-se amb candidats a la presó o l'exili, tot i que ha apuntat que “tenim capacitat d'adaptabilitat”.

En aquest sentit, la directora de campanya, Elsa Artadi, ha destacat les notícies que han anat publicant al llarg del dia diversos mitjans de comunicació sobre suposades irregularitats en la jornada electoral que afavoririen Ciutadans.  També ha volgut recordar l'1 d'octubre assenyalant que “avui sí” s'ha votat “majoritàriament sense incidents”. 

Ambdòs candidats han volgut agrair els recolzaments rebuts al llarg de la campanya electoral i Artadi ha manifestat que se senten “molt contents de com han anat les coses”. Tant ella com Pujol han apuntat com una “excel·lent notícia” l'altíssima participació als comicis, que “referma que, a Catalunya, manen els catalans i estimem la democràcia”. Artadi ha sentenciat que estan convençuts que “el 155 morirà a les urnes”. 

Els candidats, reunits per seguir la nit electoral

En una sala propera a la que acull els periodistes, els candidats de JxCat segueixen junts el desenvolupament de la nit electoral. Hem pogut veure l'exdelegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, o l'entrenadora de natació sincronitzada, Anna Tarrés. 

Preocupació a la seu electoral de JxCat

Les persones que segueixen l'escrutini dels resultats del 21-D des de la seu electoral de JxCat mostren certa preocupació pels resultats provisionals dels comicis, que situen C's amb 34 escons. Amb tot, es mostren esperançats perquè els partits independentistes aconseguirien -de moment- la majoria absoluta. 

Entre aquestes persones hi ha l'esposa i la filla del candidat 72 per Barcelona, Francesc Xavier Hernández, que expliquen al directe.cat, que han vingut a donar-li suport en aquesta nit tan important. En la imatge, celebren la suma d'un escó per la candidatura del president Puigdemont, que s'havia col·locat provisionalment per sobre de C's. 

L'Oriol Sànchez, fill d'en Jordi Sànchez, segueix la nit electoral des de la seu de JxCat

L'Oriol Sànchez, fill d'en Jordi Sànchez, està seguint la nit electoral des de la seu de JxCat convidat per la candidatura. Des de directe.cat, hem pogut parlar amb ell i ens comenta que ahir mateix va parlar amb el seu pare i que està convençut a tirar endavant i segueix fort. 

Sobre els resultats provisionals dels comicis, es mostra preocupat per les xifres de Ciutadans però diu que signa per assolir la majoria absoluta que sembla que obtindrà l'independentisme. 

Mix de sensacions a JxCat amb el 94,4% del vot escrutat 

L’Hotel Catalonia Eixample 1864 de Barcelona està ple a vessar de persones que esperen els resultats finals del 21-D. De moment, hi ha un mix de sensacions: amargues, pels resultats de C's, però també dolces pels 34 escons de la candidatura de Carles Puigdemont. 

Reaccions als discursos de l'ANC, PP i CUP 

El discurs d'Agustí Alcoberro (Assemblea Nacional Catalana) ha fet que esclatin crits per demanar la llibertat dels presos polítics del procés català. D'altra banda, les persones reunides a la seu electoral de JxCat han mostrat el seu rebuig al candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, que ja ha fet declaracions sobre els resultats del 21-D, amb algun crit de “fora, fora”. Escoltant Carles Riera (CUP) s'han sentit aplaudiments.