Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Millorar el finançament en 1.400 milions ‘és pa per a avui i gana per a demà’, segons Ausàs

El govern espanyol només està disposat a millorar el finançament català en 1.400 milions, segons que filtra avui La Vanguardia, xifra totalment allunyada dels 5.229,60 que proposa CiU o dels 3.500 que inicialment va proposar la Cambra de Comerç de Barcelona -xifra que al setembre va reduir a 1.750. Segons el conseller de Governació, Jordi Ausàs, ‘1.400 milions no és una xifra acceptable. No donen resposta a les necessitats del país, seria pa per a avui i gana per a demà. Les propostes que han vingut de Madrid, el Govern de Catalunya no les ha acceptat i les ha retornat’.

Redacció
Redacció 13/03/2009

Ausàs, en declaracions a RAC1, ha dit que no té constància que cap dels partits integrants del govern hagin dit que acceptarien qualsevol xifra que vingués de Madrid, sinó que hi ha la convicció que és preferible un no-acord a un mal acord.

Emperò, La Vanguardia també apunta la possibilitat que l’acord estat-Generalitat es tanqui en un termini de quinze dies, amb l’ànim que el tema no interfereixi en la pre-campanya de les eleccions europees. Tot i que el govern català estaria confiant en aconseguir una millora d’uns 3.000 milions d’euros, el PSOE argumentaria que l’estat no té més diners a causa de la crisi internacional.