Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Millo vincula ara CDC amb el salafisme

(ACN).- El portaveu del PPC, Enric Millo, ha defensat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, després que hagi dit que la Fundació Nous Catalans -vinculada a CDC- dificulta la lluita antijihadista fent pedagogia de la independència, i hagi recordat que un membre de l'entitat va ser detingut i expulsat per pertànyer a un moviment salafista. Millo ha considerat “raonable i assenyat” el comentari donat que, tal i com ha retret, va ser l'entitat vinculada a CDC “la que va albergar, defensar i protegir” a aquella persona. A més, el diputat del PPC ha exigit a Josep Rull, coordinador de CDC, que “demani perdó” al ministre perquè quan es va fer la detenció “el va acusar de perseguir l'independentisme”.

Redacció
Redacció 08/04/2015

Millo no entén perquè el ministre hauria de ser criticat, i menys des de sectors propers a CiU i a Nous Catalans. “El fet que una entitat en un moment donat hagi albergat, protegit i defensat persones vinculades a aquests tipus de moviments, encén una alarma que ens ha d'obligar a tots a estar vigilants i atents perquè aquestes qüestions no passin”, ha considerat el popular. I és que, a més, per a Millo la vinculació de Nous Catalans amb CDC i l'independentisme dóna “altre tipus de consideració” a l'entitat i la diferencia de les que “treballen per la integració” dels immigrants.

“Va ser Rull qui va fer unes declaracions, en el moment de la detenció d'una persona integrada de l'estructura de la Fundació Nous Catalans i que després es va demostrar que estava vinculada a un moviment salafista, assegurant que el ministre actuava per interès polític i per perseguir la causa independentista”, ha dit, tot afegint que “Rull el primer que hauria de fer és rectificar i demanar perdó al ministre, i acceptar que és millor afrontar els problemes de cara que tapar-se els ulls i no mirar la realitat”.