Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Millo creu que cal ”oblidar” l’1 d’octubre

Redacció| “És un dia del qual haurem de girar full i oblidar-lo”. Són paraules del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, sobre l'1 d'octubre; en que milers de catalans van ser colpejats per la policia espanyola quan intentaven exercir el seu dret a vot. Una afirmació a la qual ha contestat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont recordant-li que “els cops de porra de l'1-O no varen marcar només la pell, van deixar una marca inesborrable en la memòria i l'esperit dels catalans”. 

Redacció
Redacció 23/01/2018
En una entrevista al programa '8 al dia', Millo va responsabilitzar -“malgrat tot”- Puigdemont de la violència de l'Estat contra els ciutadans per no haver “desconvocat” el referèndum i va titllar les pallisses de la Policia Nacional a la població d'”anomalia”.  Sense cap indici d'autocrítica va “lamentar” que “algunes persones en sortissin ferides”. 

Al seu torn, Puigdemont li ha replicat que “no hi ha subterfugis, edulcorants ni matisos que puguin forçar l'oblit de la violència de l'Estat”. “Aquest és el preu històric que pagareu”, ha sentenciat.