Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Milers de treballadors prenen el centre de Barcelona en protesta pels acomiadaments a Nissan

Milers de treballadors, 10.000 segons els sindicats organitzadors, es manifesten aquest dijous a la tarda en contra dels 1.680 acomiadaments que ha anunciat la multinacional Nissan.

La plantilla ha escrit un manifest en què demanen a l’Administració que rebutgi l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha fet l’empresa, que consideren una ‘mesura salvatge’.

Redacció
Redacció 23/10/2008

Els treballadors creuen que el sector de l’automoció és ‘indispensable en el teixit industrial del territori’ i demanen al poder polític que ‘defensin els interessos dels ciutadans i els treballadors, i no només els dels bancs i multinacionals’. La manifestació ha començat a la plaça d’Urquinaona.

La protesta, que ha seguit per la Via Laietana, ha començat a dos quarts de set de la tarda. Els treballadors han recordat al manifest que l’ERO de Nissan afectaria moltes altres empreses, vinculades a la multinacional.

L’acte compta amb la presència del secretari general de la Federació Minerometal·lúrgica de Catalunya de CCOO, Vicenç Rocosa i el seu homòleg a l’Estat, Felipe López, i amb la del secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Coscubiela, a més de representants sindicats, UGT i USOC, entre d’altres.