Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Milers de persones clamen ‘Volem TV3’ a València

Miler de persones, 3.000 segons els organitzadors, s’han concentrat aquest dilluns a la plaça de la Mare de Déu de València en protesta pel cessament d’emissions de TV3 al País Valencià. Convocats a través de les xarxes socials, els manifestants han rebut el suport de partits polítics de l’esquerra, sindicats i entitats. Ciutadans d’arreu del territori han cridat consignes com ‘Volem TV3!’, ‘Camps dimissió!’ o ‘El president, a Picassent!’ (municipi que acull la presó propera a València). Durant la concentració, el cantautor Pau Alabajos ha interpretat el seu tema ‘Zapping’, on denuncia la informació que ofereix Canal9, i ha adreçat unes paraules en contra del tancament de les emissions de TV3.

Redacció
Redacció 21/02/2011

El centre de València ha viscut aquest dilluns al vespre la concentració més multitudinària en rebuig al tancament de les emissions de TV3 al País Valencià de les que s’han fet després que Acció Cultural del País Valencià decidís cessar les emissions des dels seus repetidors el passat dijous.

Unes 3.000 persones s’han concentrat a la plaça de la Mare de Déu, al centre de la ciutat, convocats per la plataforma Sense Senyal a través de les xarxes socials com Facebook. La plaça s’ha omplert amb pancartes en les quals es podia llegir ‘Volem TV3’, ‘Camps dimissió’, ‘Gürtel no, TV3 sí’, ‘Llibertat d’expressió’ o algun xiquet portant una pancarta ‘Volem Super3, no teniu dret’.

La portaveu de la plataforma Sense Senyal, Maria José Lozano, ha expressat la seva preocupació pel tall de les emissions i ha manifestat la seva solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià. ‘Ens han tallat la llibertat d’expressió, independentment que siga una televisió catalana no té cap sentit el que ha fet el govern valencià’, ha manifestat Lozano. La plataforma ha avançat que ja es preparen més mobilitzacions a la ciutat com la que dijous està convocada a les portes de les Corts Valencianes.

Durant la concentració, els manifestants han demanat la dimissió del president Camps amb crits com ‘Camps dimissió!’ o ‘El president, a Picassent!’ (en relació amb la presó model pròxima a València). El cantautor valencià Pau Alabajos ha interpretat la cançó ‘Zapping’, amb una lletra on critica el tractament informatiu dels telenotícies de Canal9, i ha adreçat algunes paraules en contra del tall d’emissions de TV3.

La marxa ha comptat amb la presència dels líders polítics de l’esquerra valenciana com la coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, el secretari general del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, la portaveu d’Iniciativa del Poble Valencià, Mònica Oltra, el president d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Agustí Cerdà o el líder del PSAN i portaveu de Solidaritat al País Valencià, Josep Guia.

També han assistit representants sindicals, d’entitats, entre les quals es trobava Acció Cultural, i gent de la cultura com la cantant Eva Dénia, l’actor i director de teatre Carles Alberola o els membres del grup Al Tall.