Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Sebastián diu que les festes del foc ‘en cap cas es veuran perjudicades’ per la directiva europea sobre pirotècnia

|

- Publicitat -

Sebastián ha volgut deixar clar que ‘ la seguretat pública’ també és important i cal ‘gaudir de les festes amb les màximes garanties’. En aquest sentit, s’ha creat un grup de treball que determinarà els requisits essencials per aquests articles. En aquest grup s’estan tenint en compte les aportacions de les associacions del sector. Segons Sebastián ‘es beneficiarà el sector augmentant la seguretat, i també servirà per potenciar un patrimoni també turístic i que en cap cas es veurà perjudicat’ per aquest directiva.

El govern espanyol té l’obligació de transposar aquesta directiva abans del 4 de gener 2010 per adaptar la legislació a la nova realitat tècnica de fabricació del sector. En el procés d’elaboració del Reial Decret, ha informat Sebastián, es donarà audiència i es recolliran les inquietuds de les comunitats autònomes i les entitats locals, així com les principals associacions del sector. A Catalunya hi ha 450 entitats al voltant de la cultura del foc, totes elles han signat un manifest i es van manifestar fa pocs dies a Berga.

Publicitat

El diputat d’ERC, Joan Tardà, ha explicat al ministre d’Indústria, Miguel Sebastiàn, que la directiva europea de productes pirotècnics està generant una ‘gran preocupació’ entre els col·lectius i entitats culturals que es dediquen al ‘cultiu de la cultura popular del foc’. A més a més, ha explicat Tardà, que aquesta directiva que ha de ser objecte de transposició en els pròxims dies, introdueix ‘limitacions molt severes’ respecte a les instàncies de seguretat i l’edat dels usuaris que passa de 8 a 12 anys. Per ERC la directiva està concebuda des de ‘l’òptica exclusivament industrial ‘, i pot acabar sent un ‘atemptat al patrimoni cultural’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut