Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Mig centenar de persones es concentren contra els Borbons i la Fundació Príncep de Girona

Mig centenar de persones convocades per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Maulets s’han aplegat aquest vespre a la plaça del Vi de Girona per mostrar el seu rebuig contra la monarquia espanyola i, alhora, llençar consignes en contra de la Fundació Príncep de Girona. Els manifestants han demanat que no ‘s’instrumentalitzi la ciutat per promocionar la corona espanyola’, assegurant que es posicionaran ‘davant de qualsevol iniciativa que tingui per objectiu legitimar una institució com és ara la monarquia espanyola, que s’oposa frontalment als valors de la llibertat’. Els assistents a l’acte s’han desplaçat fins davant de la seu de la Fundació Príncep de Girona i van clavar cartells en contra dels Borbons i la fundació.

Redacció
Redacció 01/07/2010

Membres de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona i l’organització juvenil Maulets s’han aplegat aquest vespre a la plaça del Vi de la capital del Gironès per protestar davant la visita del príncep Felip a la ciutat i, alhora, mostrar el seu rebuig a la Fundació Príncep de Girona, la qual la consideren com un element per a ‘instrumentalitzar’ Girona i ‘promocionar la corona espanyola’. Les persones concentrades, un mig centenar, s’han situat darrera una pancarta que s’hi podia llegir ‘Escac al rei, escac a Espanya’, des d’on han procedit a la lectura d’un manifest. En aquest han deixat palès la seva disconformitat respecte els sistema monàrquic espanyol i també han carregat contra la fundació presidida per Arcadi Calzada, ‘una entitat impulsada pels poders fàctics gironins pel tal de promocionar la corona espanyola a les nostres comarques’.

Una vegada finalitzada la lectura del text, els manifestants s’han desplaçat fins al carrer Jaume I, davant de la seu de la Fundació Príncep de Girona per mostrar el seu rebuig. De camí han cridat consignes com: ‘Els catalans no tenim rei, les catalanes no tenim rei’, ‘in, inde, independència’, ‘visca, visca terra lliure’, ‘jo també cremo la corona espanyola’, ‘fora els Borbons de Girona’ i ‘no a la Fundació Príncep de Girona’. Una vegada davant l’entrada de la fundació els independentistes han clavat als vidres de la porta d’accés uns cartells on s’hi podia llegir ‘fora Borbons de Girona. No a la Fundació Príncep de Girona’.

La manifestació ha acabat en aquest punt sense registrar-se incidents.