Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Més polèmiques a la Franja

Si amb el litigi per les obres d’art diocesà de la Franja de Ponent no n’hi havia prou, ara s’ha obert una altre front a aquesta absurda batalla que només […]

Redacció
Redacció 05/12/2007

Si amb el litigi per les obres d’art diocesà de la Franja de Ponent no n’hi havia prou, ara s’ha obert una altre front a aquesta absurda batalla que només desgasta els pobles catalans.

L’ajuntament de Vallderoures, a Terol, ha demanat a l’empresa fabricant del Trivial Catalunya que modifiqui les fitxes on es parla de la seva localitat, ja que el fet d’aparèixer en alguna pregunta del joc “podria induir” al jugador a creure que Vallderoures és un municipi català i no aragonès. El consistori amenaça de portar la companyia als tribunals si no emeten un comunicat de disculpes i prometen esmenar els “errors” en posteriors edicions del joc.

No cal ni dir que Vallderoures és una localitat clàssica de la Franja, amb un tant per cent de catalanoparlants superior als parlants del castellà, i que aquesta mesura és més política que sentimental. La història de Vallderoures va estretament lligada a la del Principat: sense anar més lluny, el famós ajuntament del Poble Espanyol de Barcelona és una rèplica de l’edifici consistorial de Vallderoures!