Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023
Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023

Més irregularitats en governs de CiU: indemnitzacions il·legals a alts càrrecs de TV3 i Catalunya Ràdio

|

- Publicitat -

Tot just ahir, directe!cat posava a la llum les irregularitats produïdes durant el govern de CiU a la Generalitat pels tres expresidents de Ferrocarrils imputats per falsedat, prevaricació i malversació.

Publicitat

Doncs ara, alts directius de TV3, Catalunya Ràdio i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) van cobrar indemnitzacions il·legals quan van abandonar els seus càrrecs. Així ho indica un informe de la Sindicatura de Comptes que fiscalitza l’activitat econòmica de l’ens públic durant el 2002 i el 2003. Les clàusules de blindatge incorporades en els contractes dels directius els donava dret a percebre compensacions econòmiques.

La irregularitat es troba que tal pràctica va anar expressament prohibida pel govern català des del 1994, tal com estableix l’informe. Alguns dels alts càrrecs implicats són l’exdirector de Catalunya Ràdio, Joan Maria Claveguera; l’exgerent de TV3, Carme Ponte; Joan Oliver, exdirector de TV3, i també altres càrrecs com l’exadjunt a la direcció general de la CCRTV, Josep Manuel Ferrer, i l’exsecretari general de la corporació, Josep Badia.

Algunes de les indemnitzacions corruptes

Joan Maria Clavaguera, periodista de Catalunya Ràdio des de 1987, va ser nomenat director el juliol de 1995. En aquesta data va signar un contracte laboral que preveia una indemnització de 45 dies per any treballat, el màxim que preveu la legislació laboral. El març de 2002, Puig el va destituir. Ja a l’abril, sota el mandat de Villatoro, el seu contracte va ser modificat per a elevar la clàusula a 90 dies per any treballat. Només uns dies més tard va signar l’acta de conciliació laboral.

Joan Oliver, el contracte de l’exdirector de TV3, avui en una fundació que té relació amb CIU, Fundació Catalunya Oberta, comptava amb la possibilitat d’una indemnització de 45 dies per any treballat des de 1992, quan va iniciar la seva etapa de director del programa Bon dia Catalunya, o amb la possibilitat de tornar a aquest mateix programa en ser destituït.

Carme Ponte, l’exgerent de TV3 va rebre una indemnització amb “set anys més d’antiguitat” dels quals li corresponien, va dir Gomà.  Josep Manuel Ferré, adjunt al director general de la CCRTV durant dos anys, va rebre una indemnització de tres anys de salari.

Sorpresa a can Barça

El FC Barcelona ja té el primer fitxatge per a la pròxima nova temporada, Joan Oliver, esmentat uns mots més amunt. Oliver s’assegura un contracte blindat on ho tindrà tot pagat: despeses dels viatges, estància… L’objectiu és que actui com a ambaixador del club als Estats Units i promocioni la marca Barça pel país nord-americà, promovent totes les accions necessàries per acabar d’introduir el nom del club en un dels mercats més importants del món.

Publicitat

Més notícies

Opinió