Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

MES fa “el salt” a ERC a l’àrea metropolitana

La coordinadora general d’ICV, Dolors Camats, i el líder de MES, Jordi Martí, han presentat  aquest divendres un pacte de llistes conjuntes a 18 municipis, majoritàriament a l’àrea metropolitana de Barcelona, i el suport de MES a 5 localitats més. El portaveu de Moviment d’Esquerres (MES), l’exsocialista, Jordi Martí, ha explicat que l’acord amb els ecosocialistes busca ampliar a altres partits els pactes subscrits amb ERC perquè l’acord amb els republicans  no havia de tenir exclusivitat. Martí també ha revelat que la primera bronca seriosa amb el PSC va ser per Eurovegas i no pel procés sobiranista i que llavors va compartir criteri amb ICV, i qu eara espera que l'acord d'avui “reculli aquest esperit”.

Redacció
Redacció 24/04/2015

El suport al dret a decidir a la cua

Camats i Martí han signat un “doble acord” que també inclou 14 compromisos inclosos en els respectius programes electorals com l'aposta pel rescat social, un pla de xoc contra l'atur, la lluita contra els desnonaments i l'aposta per la funció social de l'habitatge, l'aposta per una fiscalitat justa i verda, la tarificació social així com o la inclusió d'un compromís ciutadà per la sostenibilitat i el suport al dret a decidir.

Un acord molt metropolità

Així, ICV i MES es presentaran junts a Sant Joan de Vilatorrada, Cardedeu, Sant Andreu de Llavaneres, Cabrils, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Cornellà, Gavà, El Prat, Castelldefels, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Lleida, Acord pel Segrià, Sant Pere de Ribes, Vilafranca, EMD Valldoreix mentre que MES donarà suport  a les Enteses de Santa Coloma de Cervelló, La Palma, Torrelles, Pallejà, Sant Climent, Sant Esteve Sesrovires, Collbató, i Corbera. Respecte el municipi de Campdevànol, la candidatura sumarà per a Moviment d'Esquerres.