Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Més del 80% d’alcaldies, independentistes

Amb la pràctica totalitat dels consistoris catalans constituïts (el regidor que balla a Arenys de Munt entre ERC i PP ha fet endarrerir el ple d'investidura), ja se sap el nombre d'alcaldes de CiU, ERC o la CUP: 698 de 947. És gairebé un 75%, però el centenar d'alcaldes d'agrupacions independents locals, fa que la xifra passi de llarg les tres quartes parts dels municipis i arribi al 80%. En qualsevol cas, fa quatre anys, el nombre de batlles de CiU, ERC i CUP sumats era de 661, 37 menys que ara. 

Redacció
Redacció 15/06/2015

Entre PP i C's, només una alcaldia

Per contra, els màxims representats locals de partits unionistes (PSC, PP i C's) són 106. Tots socialistes, excepte el controvertit alcalde de Pontons, del PP. Ciutadans no n'ha aconseguit cap. Pel que fa a l'agrupació 'Entesa', és a dir, ICV, Barcelona en Comú, Guanyem, i les múltiples candidatures a l'entorn d'aquests moviments, han assolit 24 alcaldies de les 947 disponibles.

Els extrems, Fachin i Duran, es toquen

Amb tot, tampoc es pot excloure els de l'Entesa del còmput de batlles que defensen la independència. Sense anar més lluny, Ada Colau va votar Sí-Sí el 9N i ja ha dit que assistirà a la manifestació de la Meridiana el proper 11 de setembre. En canvi, el flamant candidat de Podem a la Generalitat, Albano Dante Fachin, ha dit que encara no ho sap. Un posicionament clàssic de cada estiu de Duran i Lleida. Els extrems es toquen.