Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Més de cent estudiants ocupen la universitat Pompeu Fabra i hi passen la nit

Un centenar d’estudiants han passat el dijous a la nit a la biblioteca del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), un espai que han ocupat poc abans de la una, gairebé a l’hora del tancament. Davant la mirada curiosa de vigilants i personal de neteja, alumnes de diferents universitats que han fet vaga contra el pla de Bolonya, han fet nit a l’edifici Jaume I. Els rumors sobre una possible càrrega policial per desallotjar-los han corregut durant una bona estona, però a les dues de la matinada encara no hi havia moviments. Tot i això, alguns d’ells muntaven guàrdia a les portes d’accés per avisar als companys de la biblioteca en cas que arribés la policia.

Redacció
Redacció 13/03/2009

En una jornada de vaga a les universitats públiques, uns 3.000 estudiants s’han manifestat aquest dijous pels carrers de Barcelona i han acabat la protesta al pati interior de l’edifici Roger de Llúria. Durant la tarda, la massa s’ha anat diluint i passada la mitjanit, quan només quedaven un centenar de persones, han ocupat la biblioteca. Un d’ells, Julio Casas, explica que la intenció és fer unes jornades, ‘només ocupem la universitat, sense aturar l’edifici ni fer malbé la universitat, per fer una activitat’, ha defensat.

Al cap d’una estona d’haver ocupat la biblioteca, sense cap visita policial, alguns estudiants continuaven fent guàrdia a les entrades de l’edifici, mentre que d’altres estaven reunits, alguns s’entretenien llegint i d’altres intentaven agafar el son, en una ocupació totalment pacífica. Un d’ells, David Alfara, ha explicat que la protesta és contra l’Espai Europeu d’Educació Superior i també ha defensat el dret a fer unes jornades.