Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Més de 90.000 infants valencians no poden estudiar en la seva llengua

Segons la Unitat per a l’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant (UA), més de 92.000 infants valencians no tenen la opció d’estudiar en la seva llengua, ja que la Generalitat valenciana no augmenta l’oferta d’escoles públiques amb immersió lingüística en valencià. Aquesta xifra es desprèn d’enquestes a pares durant el període de matriculació. Segons la Unitat, són moltes les famílies que apuntarien els fills a escoles en valencià, però els esforços de la Govern valencià són escassos, i enguany només hi haurà dos nous centres en valencià a la demarcació d’Alacant. La Unitat per a l’Educació Multilingüe també ha denunciat que l’ensenyament en valencià a les escoles privades o concertades és pràcticament inexistent.

Redacció
Redacció 17/03/2009

Segons la Unitat per a l’Educació Multilingüe, si la Generalitat facilités l’educació en valencià als centres educatius el percentatge d’escolaritzats en aquesta llengua podria augmentar del 15% actual a un 30%.

La Unitat ha destacat que segons els seus estudis, la immersió lingüística aconsegueix que els infants siguin capaços de parlar i escriure perfectament en castellà i valencià i a la vegada que tinguin més facilitat davant una tercera llengua estrangera.