Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Més de 700 infants sahrauís passaràn l’estiu amb famílies catalanes

Donar un estiu digne als nens i nenes sahrauís, una oportunitat per aquells infants que viuen un context bèl·lic, en unes condicions de pobresa i marginalitat. Aquesta és la principal pretensió del projecte “Vacances en Pau”. Durant els dies que els nens estiguin a Catalunya se’ls proporcionar una alimentació equilibrada i una atenció mèdica personalitzada, així com oferir-los la oportunitat de conèixer altres realitats lluny dels campaments de refugiats on viuen.

Redacció
Redacció 27/06/2007

Els nanus arriben amb moltes ganes. Durant les matinades d’aquest dimarts i dimecres han arribat a Catalunya 730 infants de 7 a 12 anys procedents del Sàhara Occidental per passar l’estiu amb famílies catalanes d’arreu del territori. Els infants han estat rebuts per un centenar de voluntaris a l’Institut Ribera Baixa del Prat de Llobregat, des d’on posteriorment se’ls ha traslladat amb autobusos als 186 municipis que col•laboren amb aquesta iniciativa solidaria.

El projecte, anomenat “Vacances en Pau”, té com a principals objectius proporcionar als infants una alimentació equilibrada i una atenció mèdica personalitzada, així com oferir-los la oportunitat de conèixer altres realitats lluny dels campaments de refugiats on viuen.

Què aporten el voluntaris als infants?

1- La importància d’aquest projecte recau en vesant solidària amb els infants i també per la difusió i sensibilització respecte el problema que viu el poble sahrauí.

2- Es destaca la importància del projecte en tant que permet gràcies a la col·laboració amb el sistema de salut català que tots els infants rebin atenció mèdica i en cas que sigui necessari tractament.

3- Despertar entre els nens la reflexió i educació sobre la seva estada a Catalunya i especialment l’atenció i solidaritat rebuda per part de les famílies.