Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Més de 70 guanyadors de pisos de protecció oficial perden el seu habitatge per un error administratiu

Un error descomunal. 73 veïns de diferents barris de Barcelona es sentien víctimes d’una broma pesada. Fa unes setmanes tothom romania content després de saber que havien estat guanyadors i per tant se’ls havia atorgat un pis de protecció oficial després de saber els resultats de la convocatòria que va obrir l’Ajuntament de la Ciutat Comtal al novembre de 2006. Però… l’alegria es tornà en ràbia i impotència al saber que van a quedar-se sense tals habitatges de protecció oficial, i tot per un error administratiu. Des del Consistori, però, han assegurat que la culpa es dels veïns ‘per no haver comprovat les llistes’.

Redacció 23/10/2007

Els 73 veïns van ser inclosos en les llistes que corresponien al sorteig de pisos en els barris de Maresme-Besòs i Poble Nou, encara que ells no resideixen en els mateixos i per tant, no complien el requisit de dur cinc anys empadronats. No obstant això, no es van estranyar perquè en la seva sol·licitud havien deixat constància d’aquesta circumstància, marcant la casella del ‘no’ en l’apartat corresponent a l’empadronament. Per això, quan Juan Sants Roda, veí del barri de Gràcia, va rebre la trucada en la qual li van anunciar que havia guanyat un pis de protecció oficial en el nº 1 del carrer de Pallars en el districte del Maresme-Besòs, no podia imaginar-se el disgust que poc després anava a entelar la seva alegria. ‘Tenia cita l’u d’agost per a escollir el pis, però quan vaig anar em van exigir que renunciés perquè vivia en altre barri’, va explicar, i davant la casa que li havia correspost en el sorteig. A més, va afegir que al comprovar que no podria accedir al pis, va voler presentar un recurs però el Consistori li va assegurar que la culpa era seva ‘per no haver comprovat les llistes’.

Un altre dels afectats, Miguel Ángel Blanco, resident en el barri del Bon Pastor, va reconèixer que quan el van trucar per a dir-li que també era guanyador d’un pis a Maresme-Besòs va pensar que ‘era veritat’ perquè havia realitzat tots els tràmits correctament i tenia clar que havia marcat ‘un no en la casella’ en la qual es preguntava si estava empadronat en el barri. Pocs dies més tard, va descobrir que no podria accedir al seu pis perquè algú havia inscrit el seu nom en la llista de persones empadronades en el barri. Miguel Ángel, que haurà de continuar vivint amb els seus pares perquè no té un pis en el qual independitzar-se, va confessar sentir-se ‘decebut i impotent’ i va assenyalar que ‘hagués preferit no entrar en el sorteig’. Aquest veí va afirmar que actualment el procés està estancat, ja que els afectats no poden presentar una denúncia fins que no obtinguin un document de l’Ajuntament en el qual s’expliqui perquè no han rebut cap pis.