Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Més de 50.000 inscrits i mil autocars per la Diada

“Encara que Anna Gabriel (CUP) i Santi Vila (JxSí) discrepin en temes concrets, tenen capacitat de coincidit en un comú denominador”, remarca el president de l'ANC, Jordi Sànchez.

Redacció
Redacció 16/08/2017
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat aquest dimecres que més de 50.000 persones ja s'han inscrit per participar en l'acte que les entitats sobiranistes han convocat a Barcelona per la Diada de l'11 de setembre, i que ja s'han mobilitzat mil autocars.
 
En una entrevista a Rac1, ha volgut destacar que les entitats aspiren a una participació multitudinària i que es “desbordi” Barcelona de la manera més cívica possible.

“Un dia històric”

 
Sànchez ha assegurat que la xifra d'inscrits demostra que la Diada d'aquest any serà “un dia històric”, tenint en compte que quedaran poques setmanes per a la celebració del referèndum anunciat per l'1 d'octubre.
 
També ha ofert alguns detalls de l'acte: a les 17.14 hores, començaran a desplegar-se unes grans lones i hi haurà un “esclat de color” al centre de Barcelona.
 
Confiança absoluta en l'1-O
 
Sobre el referèndum, ha remarcat que té una confiança “infinita” en què el Govern i el Parlament faran els tràmits necessaris perquè la llei que ha de permetre aquesta votació s'aprovi abans de l'11S.
 
A més, no dubta que hi haurà unitat entre JxSí i la CUP entorn de l'1-O malgrat les diferències ideològiques d'ambdues formacions: “Encara que Anna Gabriel (CUP) i Santi Vila (JxSí) discrepin en temes concrets, tenen capacitat de coincidit en un comú denominador”.