Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Més de 2000 persones en contra de les corridas de toros

Toros a Barcelona. A més d’un li recorre una sensació de neguit pel sol fet de pensar que pot haver-hi gent cridant “ole, ole!” al ritme de les torejades i al so de les esquitxades de sang d’un animal, cada cop més ferit i marejat, que no entén res i que no sap que serà assassinat davant d’una multitud. Aquesta acabarà dreta amb aplaudiments per qui empunya l’espasa sanguinolenta. Doncs, més de 2000 persones es van concentrar ahir en senyal de protesta.

Redacció 18/06/2007

Ahir José Tomàs va torejar a la Plaça de toros de la Monumental. En contra d’aquesta festa que maltracta i fa sofrir als animals, fins que s’acaben assassinant davant de tothom, més de 2000 persones van sortir als carrers. Els manifestants denuncien que la plaça s’ha omplert amb gent vinguda de fora.

Diverses associacions de defensa dels animals van convocar la manifestació que va acabar ahir just davant de la plaça Monumental de Barcelona. Els líders de la marxa asseguren que aquesta serà l’última temporada de toros a Barcelona perquè a la majoria dels catalans no els interessen les corrides.

“T’agradaria que aquesta cultura es practiqués amb els teus fills?”

Aquestes i altres preguntes foren les que li van fer els manifestants a José Tomás quan entrava a la Monumental. Aquest va fer cas omís i seguí el seu pas xulesc. José Tomàs després de ser quasi empitonat pel toro i d’haver-se revoltat pel terra, va acabar amb unes quantes orelles del pobre animal, acabades de tallar, a decisió del president de la plaça.

Assistents:

Un exemple de la catalanitat que es representava a les grades era amb la presència de Joaquin Sabina, la Duquesa de Alba o l’escriptor Sánchez Dragó. Sembla ser que es confirma la presència de molta gent de fora de Catalunya.