Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Més de 200 militants del PP demanen la dimissió de Rajoy

La crisi interna del PP s’ha traslladat al carrer aquest divendres. El cop de porta de Maria San Gil i, de retruc, de José Antonio Ortega Lara, a causa del ‘gir’ centrista que suposadament impulsa Mariano Rajoy, ha acabat d’incendiar els ànims. Partidaris i detractors de Rajoy havien estat convocats per dos sms oposats a les 12 a les portes de la seu central del partit, però finalment la convocatòria s’ha decantat a favor del sector dur, i els més de 200 concentrats han cridat eslògans en suport a San Gil, a favor de la dimissió de Rajoy i per a la celebració de primàries. Molts dels concentrats acusaven Rajoy de ‘traïdor’.

Redacció
Redacció 23/05/2008

‘Rajoy dimissión’; ‘Maria no te vayas, daremos la batalla’ i ‘estamos aquí con Lara y San Gil’ i ‘devuélvenos el voto’, han estat alguns dels lemes que han corejat les més de 200 persones que tot i la pluja han acudit a les portes de la seu del PP per expressar el seu descontent amb la nova línia de la formació.

L’sms anti-Rajoy, el primer que es va difondre, no té autor conegut, però ha aconseguit reunir davant la seu del partit els partidaris de l’ala més dura de la formació. El missatge resava ‘divendres a les 12h a Gènova 13, concentració de suport a Maria San Gil i Ortega Lara. Vine i difon-ho’.

Els partidaris de Rajoy també havien fet circular un sms amb una contraconvocatòria a les portes de la seu central dels populars a la mateixa hora. El seu sms deia ‘a les 12 hores a Gènova 13, concentració en duport a Mariano Rajoy. Vine i difon-ho. No obstant, les persones que avui donaven suport a Rajoy des del carrer eren contades, i havien de suportar els insults de la resta dels concentrats.

Tot plegat ha tingut lloc mentre a l’interior de la seu del PP, el líder dels populars, Mariano Rajoy, inaugurava el Fòrum de Diàleg entre els Governs Locals, al què participa l’alcalde de Madrid i fur membre de la nova direcció del PP, Alberto Ruiz Gallardón.

Precisament Gallardón ha estat rebut amb insults quan ha entrat corrent a dins la seu del partit. L’alcalde de Madrid ha vist com bona part dels militants l’han acusat de traïdor i han demanat que se’n vagi de la formació.

Rajoy va voler llançar ahir un missatge als militants del PP que se senten desconcertats per la situació que travessa el partit i per l’allau de renúncies i fugides de l’antiga cúpula del PP.

El líder del PP va afirmar que ell no ha canviat i que manté les mateixes idees i principis que ha defensat des que té ‘ús de raó’, en una referència directa a aquells que pugin tenir dubtes en ‘aquests moments d’incertesa’ .

Unes paraules que no li estalvien crítiques per part dels sectors més durs del partit. Ahir la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va dir que l’actual direcció del PP no està fent les coses malament, sinó ‘molt malament’.

Les crítiques a Rajoy fins i tot han arribat de qui el va posar al capdavant del PP, José María Aznar, que va donar a conèixer que estava ‘profundament disgustat’ per la sortida de San Gil i Ortega Lara del partit.