Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Més de 20 ajuntaments catalans signaran a Brussel·les el Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic

L’alcalde de Mataró i diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, el socialista Antoni Barón, liderarà la delegació de municipis catalans que signaran al Parlament Europeu la seva adhesió a l’anomenat ‘Covenant of Mayors’. La Diputació de Barcelona ha assumit, a través d’un acord amb la Comissió Europea, el paper d’estructura de suport per facilitar i gestionar l’adhesió dels municipis de la demarcació de Barcelona. Els alcaldes de Budapest, Dunkerque, Hamburg, Londres, Madrid, París, Riga i Nova York, així com el president del Comitè de les Regions, Luc Van der Brande, intervindran en aquesta primera cerimònia del Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic a l’hemicicle de l’Eurocambra a Brussel·les.

Redacció
Redacció 09/02/2009

Barcelona, fora

Barcelona no serà dimarts entre les 400 ciutats europees contra el canvi climàtic. La ciutat pretén adherir-s’hi quan aprovi el seu pla d’acció. D’altra banda, però, la Diputació de Barcelona ha ajudat 71 municipis a complir l’acord

Alcaldes de Badalona, L’Hospitalet, Sant Cugat, Granollers i Igualada

Els alcaldes d’Aguilar de Segarra (Valentí Riera), Badalona (Jordi Serra), Bigues i Riells (Elena Argemí), Castellnou del Bages (Francesc Martínez), les Franqueses del Vallès (Esteve Ribalta), Granollers (Josep Mayoral), Igualada (Jordi Aymamí), L’Hospitalet de Llobregat (Núria Marín), Montmeló (Manuel Ramal), Sant Antoni de Vilamajor (Francesc Tella), Sant Cugat del Vallès (Lluís Recoder), Sant Esteve Sesrovires (Enric Carbonell) i Terrassa (Pere Navarro) participaran en la trobada, segons ha pogut saber l’ACN. Els ajuntaments de Castelldefels, Corbera de Llobregat, Fogars de la Selva, Gironella, Malgrat de Mar, Sabadell, Torelló, Vic i Viladecans hi enviaran regidors.