Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Més de 2.000 catalans s’han localitzat al món amb Jo Sóc Aquí

Conèixer la ciutat de Múnich de la mà d’un català que hi viu, quedar per veure el partit del Barça a Londres, conèixer catalans que viuen a l’estranger o simplement quedar per prendre alguna cosa i conèixer-se. Aquestes són algunes de les coses que ja han pogut fer o poden fer els més de 2.000 catalans i catalanes que s’han descarregat la versió per a iPhone o iPad de JoSócAquí, una aplicació gratuïta per manifestar-se, expressar-se, trobar i contactar catalans al món creada el juny. A partir d’aquest diumenge, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, el nombre de catalans localitzats podrà créixer molt més ja que l’aplicació estrena versió per a mòbils amb el sistema operatiu Android. JoSócAquí és un espai on catalans de tot el món es poden localitzar, expressar i comunicar de forma anònima. Cada usuari registrat té un número identificatiu i omple el seu perfil amb una descripció personal i escull una xapa amb allò de Catalunya amb el que més s’identifica.

Redacció
Redacció 09/09/2011
Es pot escollir entre el Barça o l’Espanyol, la crema catalana o el pa amb tomàquet, els castellers, el caganer, el caga tió o la barretina, Montserrat, Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona i moltes més! Per celebrar la Diada, s’estrenaran noves xapes dedicades a la Festa Nacional de Catalunya (s’escull mitjançant un concurs), a la senyera, a grups de música, etc.
JoSócAquí mostra a l’usuari un llistat dels 20 catalans que té més a prop i la distància a la que es troben d’ell. A més, els usuaris que ho habilitin, se’ls podrà ubicar sobre el mapa i altres usuaris els podran enviar un missatge. L’aplicació també permet observar un mapa mundial amb tots els usuaris (sense cap identificació) que s’han descarregat l’aplicació i s’han localitzat almenys un cop. Entre les localitzacions que s’han pogut veure als cinc continents destaquen llocs remots com les Illes Reunión o les Maldives.
 
Per unir-se a JoSócAquí, l’usuari haurà de contestar tres senzilles preguntes sobre Catalunya, una mena de test de catalanitat, que el permetrà registrar-se i començar a interactuar.