Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

Més de 2.000.000 a la #ViaCatalana

Aquest mateix organisme considera que la xifra d’1.600.000 persones a la Via Catalana ha estat una dada per sota la xifra real, i considera que ja tant sols a Barcelona la xifra supera els 500.000 persones i tenint en compte que al llarg de 400 kilòmetres la via és triplicava i en zones urbanes l’afluència era molt més gran fa que el nombre d’assistents superés els més de 2.000.000 de la via bàltica. Ja no parlem de la majoria silenciosa que majoritàriament estaba amb la via catalana, les dades d’audiència de TV3 ho avalen. La prudència va fer que la xifra quedes en 1.600.000, però les dades de la Conselleria d’Interior, el col·lapse de trànsit, el volum de piulades, l’audiència de TV3 situen les dades reals superiors als 2.000.000 de persones. 

Redacció
Redacció 18/09/2013

Acte i consideracions de l’ Official World Record sobre la #ViaCatalana

El passat 11 de setembre de 2013, més de 1.600.000 persones , van anar a una cadena humana organitzada per l'ANC ( Assembla Nacional Catalana ). El recorregut de la cadena tenia una distància de més de 400 km. 400 quilòmetres a Catalunya i també alguns quilòmetres a la Catalunya del Nord ( França ) i al País Valencià, dues regions on també es parla l'idioma català .

Aquesta cadena es va organitzar per exigir el dret a recuperar per als catalans un estat independent que tenien abans de la invasió espanyola del 1714 . Tal va ser la quantitat de gent que va arribar de forma inesperada, que algunes seccions de la cadena es van diversificar en altres cadenes en els llocs més inesperats , entre els quals s'inclou el ” Fossar de les Moreres ” , punt de referència de Barcelona , on els catalans van enterrar als defensors de la seva llibertat durant la invasió militar espanyola el 1714 .

El ministre de l’Interior espanyol, va faltar a la veritat

El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz va xifrar la participació en 400.000 persones, el que és impossible , ja que seria únicament comptant una persona per metre durant tot el recorregut. Els voluntaris i empleats de la nostra organització per verificar el rècord , van comprovar com en la major part de la ruta, hi havia una cadena doble o triple , però a més hi havia diversos trams on hi havia un grup gran de persones , que va arribar a la seva màxima expressió a l’àrea metropolitana. Es van crear cadenes secundàries i manifestacions als carrers . Només a Barcelona , l'assistència es va xifrar en 500.000 persones segons la Guàdia Urbana , i el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, va dir que en tota la via hi havia 1,6 milions de persones . D'acord amb l'ANC aquest nombre podria ser fins i tot una mica més alt. Per part de la nostra organització, donem per bona la quantitat de 1.600.000 persones .

Enviaran un comunicat sobre la via catalana als parlemantaris europeus i al govern espanyol

La cadena es va fer sense incidents durant tot el dia , i amb un to festiu per als participants , que reclamaven la independència de Catalunya . Properament enviarem un comunicat als parlamentaris europeus i als membres del govern espanyol amb la certificació d’aquest rècord.

atentament ,
Direcció OWR .
http://www.officialworldrecord.com/
Facebook: http://www.facebook.com/OWorldRecord
Twitter: @ OWorldRecord

 

Relacionats