Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Més de 160 entitats ecologistes catalanes es manifesten demà contra la política ambiental de la Generalitat

|

- Publicitat -

Joan Vázquez, representant d’IPCENA i de la Federació d’Ecologistes de Catalunya (EdC), ha destacat que, en aquests vuit anys i amb el canvi de ‘color polític’ del Govern, hi hagut una ‘manca de planificació absoluta’, fet que ha comportat que el nombre d’entitats participants a la mobilització s’hagi doblat. ‘Com deia fa uns dies un companys, no és que critiquem la política ambiental’ ha dit Vázquez ‘és que no n’hi ha’ ha afegit, titllant el que està passant és fruit d’un ‘govern inoperant’.

Una dels objectius de la marxa, que sortirà a quarts de dotze del migdia de la plaça de Catalunya i arribarà a la plaça de Sant Jaume cap a quarts de dues, és fer visibles la magnitud dels ‘conflictes ambientals’ que pateix Catalunya arreu del seu territori, i que abarca des de la gestió de residus, la massificació urbanística, els recursos hídrics, la contaminació atmosfèrica o la protecció dels animals, entre molts d’altres. La Federació d’Ecologistes de Catalunya té comptabilitzats fins el moment 440 problemàtiques.

Publicitat

‘Calen nous models participatius que permetin un planejament urbanístic, territorial i d’infraestructures’ han dit els representants dels col·lectius que estaran presents a la mobilització. ‘S’ha de mostrar el rebuig de la població sobre el model socioeconòmic que es vol imposar, demanar un canvi profund’ ha afegit Vázquez.

Per la seva part, un representant de la Plataforma contra el pla urbanístic Caufec, a Esplugues de Llobregat, ha parlat dels greuges i, en ocasions, la ‘repressió’, que els moviments socials pateixen a l’hora d’expressar públicament les seves reivindicacions. ‘La desobediència a l’especulació incideix en la millora de la democràcia’ ha raonat en Jose, membre de la plataforma, que ha lamentat també que, sovint, es dona la ‘paradoxa’ que s’han de ‘cometre il·legalitats’ –com és el cas de penjar-se d’una grua o tallar el trànsit-, ‘per defensar la legalitat’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut