Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Més de 1.000 sortides dels bombers la nit de Sant Joan, sense incidents greus

Els Bombers de la Generalitat han realitzat un total de 1.012 sortides durant la nit de Sant Joan, entre les 20 hores d’ahir i les 8 hores d’avui, tot i que cap d’elles per a intervenir en incidents de gravetat, segons ha informat la Direcció d’Emergències de la Generalitat.

Redacció 24/06/2007

La franja horària entre les 2 i les 3 hores ha estat la que més serveis dels Bombers de la Generalitat ha registrat, amb de 394. Així mateix, entre les 22 hores i la mitjanit s’han realitzat 270 sortides.

Les tasques que s’han dut a terme durant la nit han estat destinades principalment a extingir incendis en contenidors i vegetació urbana, amb 128 actuacions, revisar elements estructurals en habitatges i fer rutes de prevenció i guàrdia durant la nit de celebració.

A les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat ha estat on hi ha hagut més incendis, amb 23, 21 i 18 respectivament.

El telèfon d’emergències del 112 ha rebut, des de les 18 hores d’ahir i fins a les 3 hores d’avui, un total de 7.914 trucades, de les quals 1.422 s’han derivat als Bombers.

Un ferit en una piscina

Una de les dues actuacions destacades de la nit ha passat cap a les 2.30 hores, quan un jove de 27 anys, Daniel Ll., ha patit un accident en tirar-se a una piscina en una finca de la Selva del Camp (Tarragona) que li ha provocat una possible lesió medul·lar i ha hagut de ser evacuat a l’Hospital Joan XXIII.

També, una dona, María Remedios A.O., ha resultat ferida greu després de caure per la finestra del domicili del carrer Nord de Lleida en escapar-se d’un incendi declarat cap a les 7 hores.
Recordem que els bombers de la Generalitat havien muntat un dispositiu especial per afrontar a la revetlla, amb 300 efectius de reforç mobilitzats.