Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Ultratge al .CAT: en espanyol

Per a què serveix un .CAT ? Com tots sabem no només és un domini, no només és una mera extensió de la xarxa. El .CAT s’ha convertit un símbol […]

Redacció 29/01/2008

Per a què serveix un .CAT ? Com tots sabem no només és un domini, no només és una mera extensió de la xarxa. El .CAT s’ha convertit un símbol reivindicatiu molt important per Catalunya i els Països Catalans a Internet. De fet, alguns experts afirmaven que el .CAT ha donat més notorietat i renom a Catalunya que els Jocs Olímpics, per exemple.

Doncs, periòdicament els companys de la WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i Àmbits Cívics) publiquen el baròmetre d’ús dels dominis .CAT, recollint les xifres de dominis actualment en funcionament i aquelles empreses o entitats que utilitzen de manera incorrecta el .CAT, sovint menystenint o directament ignorant la nostra llengua, condició indispensable per poder gaudir d’un .CAT.

I amb qui ens hem volgut fixar aquest cop? Doncs amb algú que l’ha ben bassat ja que s’ha bassat amb l’idioma del “Reino” per a omplir de continguts un .CAT. Suposem que amb les pistes que us hem donat ja sabeu de qui estem parlant: L’empresa del publicista Lluís Bassat, Bassat Ogilvy té el domini bassatogilvy.cat sense tenir-hi ni una sola paraula en català. Això quines interpretacions té? Què li ha fet mandra traduir? Que en el món de la publicitat i del màrqueting el català no ven? Que va voler assegurar-se que ningú li prengués el .CAT?

Us imagineu aquest senyor president del Barça? Realment en aquest sentit sort hem tingut d’en Laporta que ha demostrat amb escreix que té molt clar que el Barça és un equip català i que Catalunya és molt més que una “regió” d’Espanya. A més, en Bassat, segur que hagués posat a les samarretes del Barça alguna publicitat tipus: Charcuteria Manolo (permeteu-nos l’exemple esbojarrat, però ja sabeu per on anem…), en comptes del tan ben valorat UNICEF.