Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Menús Manuel Vázquez Montalbán a vint restaurants catalans

Amb motiu de l’exposició ‘MVM. Amb Manuel Vázquez Montalbán‘, que es presenta aquests dies al Palau Robert de Barcelona, vint restaurants de Catalunya oferiran, des del pròxim 14 de gener fins al 16 de març els menús MVM, una de les accions programades per difondre millor la figura de l’escriptor, cronista, intel·lectual i gastrònom. El discurs de l’exposició estableix un paral·lelisme entre la gastronomia i la vida i obra de l’escriptor, un lligam que va fer pensar en la idoneïtat de promoure la degustació de diversos menús de restaurants catalans.

Redacció 11/01/2008

Els restaurants que col·laboren en aquesta iniciativa han participat també en l’exposició. Es tracta d’establiments que el mateix Vázquez Montalbán o els personatges de les seves històries (Carvalho, Biscuter) havien freqüentat. Són Can Borrell, Can Lluís, Can Solé, Egipte, Eldorado, Fonda Europa, Hispania, Hotel Empordà (Motel), Casa Leopoldo, Maria de Cadaqués, Odissea, Pa i Trago, Peixerot, Els Pescadors, Quo Vadis, El Racó d’en Binu, Rincón de Aragón, Sant Pau, Senyor Parellada i Via Veneto. A aquests restaurants també s’hi afegeix la cocteleria Boadas, que oferirà una de les seves especialitats. Tots els restaurants que participen en aquesta iniciativa tindran a disposició dels clients una carta comuna que recull tots els menús, amb el preu corresponent.

Vázquez Montalbán (1939-2003) es va especialitzar i va publicar molts textos sobre el tema, a més del llibre de referència ‘L’art del menjar a Catalunya’.