Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Medi Ambient estudia prohibir la pesca des de Flix a la desembocadura de l’Ebre

Els silurs i les carpes del riu Ebre entre el pantà de Flix i la desembocadura contenen alts graus de contaminació a causa de fangs tòxics i aquesta situació podria fer que es prohibís la seva pesca. Tot i això, tant des del Departament de Medi Ambient de la Generalitat com des del Ministeri espanyol, s’assegura que la qualitat de l’aigua és ‘bona’ per a la salut. Aquestes són les principals conclusions dels diferents estudis realitzats durant més de dos anys al riu després de la detecció de la contaminació del pantà de Flix degut als vessaments procedents de l’antiga fàbrica d’Erkímia, ara Ercros. Des del ministeri asseguren que els treballs de descontaminació s’iniciaran el proper mes d’abril.

Redacció 07/02/2008

Els estudis també serviran per donar més arguments a l’hora de valorar l’impacte dels vessaments i la responsabilitat de l’actual empresa ubicada al pantà, que va recórrer la sentència judicial.

La descontaminació del pantà s’iniciarà el proper mes d’abril

Per altra banda, el secretari general per al Territori i la Biodiversitat del Ministeri de Medi Ambient, Antonio Serrano, ha informat aquesta tarda a la comissió de seguiment per a la descontaminació de l’embassament de Flix que està previst iniciar les actuacions d’eliminació dels fangs contaminats el proper mes d’abril, un mes després de la seva adjudicació, prevista per al març. Tot i que el termini de presentació per a l’adjudicació de les obres encara no ha finalitzat, ja són 40 les empreses que han retirat del plec de condicions. Des de la societat Acuamed (Aguas de las Cuencas Mediterráneas) es calcula que es crearan entre cinc i deu unions temporals d’empreses (UTE) a tal efecte.