Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Medalla d’Or de la Generalitat a títol pòstum per a Heribert Barrera

El Govern ha decidit aquest dimarts concedir la Medalla d’Or de la Generalitat a títol pòstum a l’expresident del Parlament Heribert Barrera. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que, a proposta del president Artur Mas, l’executiu ha decidit retre aquest homenatge, tot i que no ha concretat quan es celebrarà l’acte institucional. El portaveu ha dit que té ‘tota la força i sentit del món’ fer un reconeixement per ‘la trajectòria de serveis al país i coherència’ que van caracteritzar Barrera. A més, ha considerat que té més sentit encara fer-ho ara tenint en compte ‘el que està passant a l’entorn’ i el context social i polític actual.

Redacció
Redacció 06/09/2011
Homs ha afegit que aquesta és ‘una manera simbòlica’ de fer front a la situació en la que es troba al país, en velada al·lusió a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que insta al Govern a establir el castellà també com a llengua vehicular a les escoles.
 
El portaveu ha explicat que l’acte d’entrega es celebrarà en les properes setmanes i ha agraït a la viuda la seva disponibilitat per acceptar aquest guardó. L’expresident Heribert Barrera va morir el passat 27 d’agost.